Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❄️ WHITE FRIDAY continuă!
Ai până la -47% la +500 de vinuri

PELERIN RAMATO 2022 Domeniul Drăgași

  • SEC
  • ROZE
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13,5%
  • ROMANIA

CE SPUN EXPERTII:

Dan Micuda
Dan Micuda
Ciprian Haret
Ciprian Haret
George Mitea
George Mitea
Dan Micuda
Dan Micuda
Ciprian Haret
Ciprian Haret
George Mitea
George Mitea

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii.... Deschide review

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii. Ba din contra. Obtinut din struguri de Pinot Gris printr-o maceratie prelungita (tehnica specifica zonei Veneto), care reuseste sa extraga din culoarea vag rozalie a pielitei nuanta de cupru pe care o etaleaza vinul. Tehnica de vinificatie imprima un stil mai mult de Orange wine decat de Rose, cu tonuri condimentate, de pielarie si vag fructate in nas. Gustativ este prezent, asezat, complex insotit de o aciditate in crescendo, mai ales pe final. Un stil aparte de vin, evident gastronomic si mai mult pentru winegeeks decat pentru categoria careia i se adreseaza rose-ul in general. Interesant de experimentat!

Inchide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita... Deschide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita strugurilor de Pinot Grigio este ceva mai indelungata. Astfel, rezulta un vin mai inchis la culoare, un soi de hibrid intre un rose si un orange. Acest exemplar afiseaza note intense de cirese, plus aluzii de zmeura si grapefruit. Are o cremozitate placuta la nivel gustativ si un kick citric pe final, care ii aduce si prospetimea. Un vin corect, bine executat si care, bine racit inainte, poate deveni o alternativa interesanta la rose-urile "clasice".

Inchide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa... Deschide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa metoda italiana (ramato) responsabila de cunoscutele Pinot grigio rose din nordul Italiei. Insa acolo, dupa cum putem vedea dupa putinele exemplare de pe piata noastra, cel putin in aria industriala, s-au gasit alte metode mai simple dar mai departe de natural, de a colora vinul alb. In acest vin de Dragasani se simte pielita, gustul, s-a transferat si gustul vegetal al pielitei, nuantele de cireasa alba si fructe galbene, cu o prospetime care sustine edificiul. E un vin inedit, care merita incercat. Aminteste si de Orange wine, aceasta bestie noua si la moda, dar care se face prin curtile romanilor de cand lumea :)

Inchide review

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii.... Deschide review

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii. Ba din contra. Obtinut din struguri de Pinot Gris printr-o maceratie prelungita (tehnica specifica zonei Veneto), care reuseste sa extraga din culoarea vag rozalie a pielitei nuanta de cupru pe care o etaleaza vinul. Tehnica de vinificatie imprima un stil mai mult de Orange wine decat de Rose, cu tonuri condimentate, de pielarie si vag fructate in nas. Gustativ este prezent, asezat, complex insotit de o aciditate in crescendo, mai ales pe final. Un stil aparte de vin, evident gastronomic si mai mult pentru winegeeks decat pentru categoria careia i se adreseaza rose-ul in general. Interesant de experimentat!

Inchide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita... Deschide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita strugurilor de Pinot Grigio este ceva mai indelungata. Astfel, rezulta un vin mai inchis la culoare, un soi de hibrid intre un rose si un orange. Acest exemplar afiseaza note intense de cirese, plus aluzii de zmeura si grapefruit. Are o cremozitate placuta la nivel gustativ si un kick citric pe final, care ii aduce si prospetimea. Un vin corect, bine executat si care, bine racit inainte, poate deveni o alternativa interesanta la rose-urile "clasice".

Inchide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa... Deschide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa metoda italiana (ramato) responsabila de cunoscutele Pinot grigio rose din nordul Italiei. Insa acolo, dupa cum putem vedea dupa putinele exemplare de pe piata noastra, cel putin in aria industriala, s-au gasit alte metode mai simple dar mai departe de natural, de a colora vinul alb. In acest vin de Dragasani se simte pielita, gustul, s-a transferat si gustul vegetal al pielitei, nuantele de cireasa alba si fructe galbene, cu o prospetime care sustine edificiul. E un vin inedit, care merita incercat. Aminteste si de Orange wine, aceasta bestie noua si la moda, dar care se face prin curtile romanilor de cand lumea :)

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Drăgaşi, situată în judeţul Vâlcea, a fost înfiinţată în anul 2013. Domeniul Drăgaşi, o frumoasă proprietate de aproape 10 hectare, a fost fondat de Magdalena Enescu şi verişoara sa, Alina Podiuc. Prima este şi vinificator, alături de Fiorenzo Rista creând gama Pelerin. Pelerin Ramato 2022 este un vin produs din struguri Pinot Gris, care încantă prin culoarea sa strălucitoare, asemănătoare unei mantii de catifea arămie sau de miez de nucă verde. Face pereche bună cu preparatele condimentate, în special cu cele din bucătăriile Indiene sau Thai.

  • whitefriday
PELERIN RAMATO 2022 whitefriday
  • 55 46 -16%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
55 46 -16%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Dan Micuda
Dan Micuda
Ciprian Haret
Ciprian Haret
George Mitea
George Mitea
Dan Micuda
Dan Micuda
Ciprian Haret
Ciprian Haret
George Mitea
George Mitea

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii.... Deschide review

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii. Ba din contra. Obtinut din struguri de Pinot Gris printr-o maceratie prelungita (tehnica specifica zonei Veneto), care reuseste sa extraga din culoarea vag rozalie a pielitei nuanta de cupru pe care o etaleaza vinul. Tehnica de vinificatie imprima un stil mai mult de Orange wine decat de Rose, cu tonuri condimentate, de pielarie si vag fructate in nas. Gustativ este prezent, asezat, complex insotit de o aciditate in crescendo, mai ales pe final. Un stil aparte de vin, evident gastronomic si mai mult pentru winegeeks decat pentru categoria careia i se adreseaza rose-ul in general. Interesant de experimentat!

Inchide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita... Deschide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita strugurilor de Pinot Grigio este ceva mai indelungata. Astfel, rezulta un vin mai inchis la culoare, un soi de hibrid intre un rose si un orange. Acest exemplar afiseaza note intense de cirese, plus aluzii de zmeura si grapefruit. Are o cremozitate placuta la nivel gustativ si un kick citric pe final, care ii aduce si prospetimea. Un vin corect, bine executat si care, bine racit inainte, poate deveni o alternativa interesanta la rose-urile "clasice".

Inchide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa... Deschide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa metoda italiana (ramato) responsabila de cunoscutele Pinot grigio rose din nordul Italiei. Insa acolo, dupa cum putem vedea dupa putinele exemplare de pe piata noastra, cel putin in aria industriala, s-au gasit alte metode mai simple dar mai departe de natural, de a colora vinul alb. In acest vin de Dragasani se simte pielita, gustul, s-a transferat si gustul vegetal al pielitei, nuantele de cireasa alba si fructe galbene, cu o prospetime care sustine edificiul. E un vin inedit, care merita incercat. Aminteste si de Orange wine, aceasta bestie noua si la moda, dar care se face prin curtile romanilor de cand lumea :)

Inchide review

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii.... Deschide review

Desi pare un Rose, vinul de astazi nu este tocmai genul de rose cu care sunteti obisnuiti. Adica vinul acela de vara, proaspat, fructat si fara pretentii. Ba din contra. Obtinut din struguri de Pinot Gris printr-o maceratie prelungita (tehnica specifica zonei Veneto), care reuseste sa extraga din culoarea vag rozalie a pielitei nuanta de cupru pe care o etaleaza vinul. Tehnica de vinificatie imprima un stil mai mult de Orange wine decat de Rose, cu tonuri condimentate, de pielarie si vag fructate in nas. Gustativ este prezent, asezat, complex insotit de o aciditate in crescendo, mai ales pe final. Un stil aparte de vin, evident gastronomic si mai mult pentru winegeeks decat pentru categoria careia i se adreseaza rose-ul in general. Interesant de experimentat!

Inchide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita... Deschide review

Ce-i drept, ocaziile sa incerci un vin oarecum unic in Romania nu apar din cale afara de des. Ramato este o metoda italiana prin care contactul cu pielita strugurilor de Pinot Grigio este ceva mai indelungata. Astfel, rezulta un vin mai inchis la culoare, un soi de hibrid intre un rose si un orange. Acest exemplar afiseaza note intense de cirese, plus aluzii de zmeura si grapefruit. Are o cremozitate placuta la nivel gustativ si un kick citric pe final, care ii aduce si prospetimea. Un vin corect, bine executat si care, bine racit inainte, poate deveni o alternativa interesanta la rose-urile "clasice".

Inchide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa... Deschide review

Aceasta crama noua din Dragasani ne ofera un vin cu o natura particulara: un Pinot gris fermentat pe pielite, de unde si culoarea rose-portocalie, dupa metoda italiana (ramato) responsabila de cunoscutele Pinot grigio rose din nordul Italiei. Insa acolo, dupa cum putem vedea dupa putinele exemplare de pe piata noastra, cel putin in aria industriala, s-au gasit alte metode mai simple dar mai departe de natural, de a colora vinul alb. In acest vin de Dragasani se simte pielita, gustul, s-a transferat si gustul vegetal al pielitei, nuantele de cireasa alba si fructe galbene, cu o prospetime care sustine edificiul. E un vin inedit, care merita incercat. Aminteste si de Orange wine, aceasta bestie noua si la moda, dar care se face prin curtile romanilor de cand lumea :)

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Drăgaşi, situată în judeţul Vâlcea, a fost înfiinţată în anul 2013. Domeniul Drăgaşi, o frumoasă proprietate de aproape 10 hectare, a fost fondat de Magdalena Enescu şi verişoara sa, Alina Podiuc. Prima este şi vinificator, alături de Fiorenzo Rista creând gama Pelerin. Pelerin Ramato 2022 este un vin produs din struguri Pinot Gris, care încantă prin culoarea sa strălucitoare, asemănătoare unei mantii de catifea arămie sau de miez de nucă verde. Face pereche bună cu preparatele condimentate, în special cu cele din bucătăriile Indiene sau Thai.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...