PETITE HELENA 2019 Crama Gîrboiu
Medalie de aur - Berliner Wein Trophy 2021, Mundus Vini 2022 - Aur, Decanter 2022 - Medalie de Argint
Podgoriile Crama Girboiu se afla in comuna Cotesti, o regiune care ofera conditii climatice si un sol bogat in minerale favorabile cultivarii de vita de vie. Inceputa in 2005, aceasta afacere de familie a crescut treptat, producand astazi vinuri de o calitate superioara. Petit Helena 2019 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (40%), Chardonnay Barrique (30%) si Sarba (30%). Alaturi de mineralitatea specifica vinurilor din zona Cotesti, vinul se evidentiaza si prin aromele de vanilie, scortisoara si cuisoare, la care se adauga insa si ceva note exotice surprinzatoare, dar cu atat mai placute. Astfel, veti regasi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar si de petale de trandafir, arome specifice soiului Sarba. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in combinatie cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, peste la gratar, pui, paste sau risotto cu legume.
Medalie de aur - Berliner Wein Trophy 2021, Mundus Vini 2022 - Aur, Decanter 2022 - Medalie de Argint
Podgoriile Crama Girboiu se afla in comuna Cotesti, o regiune care ofera conditii climatice si un sol bogat in minerale favorabile cultivarii de vita de vie. Inceputa in 2005, aceasta afacere de familie a crescut treptat, producand astazi vinuri de o calitate superioara. Petit Helena 2019 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (40%), Chardonnay Barrique (30%) si Sarba (30%). Alaturi de mineralitatea specifica vinurilor din zona Cotesti, vinul se evidentiaza si prin aromele de vanilie, scortisoara si cuisoare, la care se adauga insa si ceva note exotice surprinzatoare, dar cu atat mai placute. Astfel, veti regasi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar si de petale de trandafir, arome specifice soiului Sarba. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in combinatie cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, peste la gratar, pui, paste sau risotto cu legume.