PETITE HELENA 2021 Crama Gîrboiu
Podgoriile Crama Gîrboiu se află în comuna Coteşti, o regiune care oferă condiţii climatice şi un sol bogat în minerale favorabile cultivării de viţă de vie. Începută în 2005, această afacere de familie a crescut treptat, producând astăzi vinuri de o calitate superioară. Petite Helena 2021 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (40%), Chardonnay Barrique (30%) şi Şarbă (30%). Alături de mineralitatea specifică vinurilor din zona Coteşti, vinul se evidenţiază şi prin aromele de vanilie, scorţişoară şi cuişoare, la care se adaugă însă şi ceva note exotice surprinzătoare, dar cu atât mai plăcute. Astfel, veţi regăsi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar şi de petale de trandafir, arome specifice soiului Şarbă. Se recomandă degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, în combinaţie cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, peşte la grătar, pui, paste sau risotto cu legume.
Podgoriile Crama Gîrboiu se află în comuna Coteşti, o regiune care oferă condiţii climatice şi un sol bogat în minerale favorabile cultivării de viţă de vie. Începută în 2005, această afacere de familie a crescut treptat, producând astăzi vinuri de o calitate superioară. Petite Helena 2021 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (40%), Chardonnay Barrique (30%) şi Şarbă (30%). Alături de mineralitatea specifică vinurilor din zona Coteşti, vinul se evidenţiază şi prin aromele de vanilie, scorţişoară şi cuişoare, la care se adaugă însă şi ceva note exotice surprinzătoare, dar cu atât mai plăcute. Astfel, veţi regăsi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar şi de petale de trandafir, arome specifice soiului Şarbă. Se recomandă degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, în combinaţie cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, peşte la grătar, pui, paste sau risotto cu legume.