Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

PIEROPAN SOAVE CLASSICO 2023 Pieropan

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 12%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a... Deschide review

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a familiei Pieropan. Majoritar garganegra, cu un strop de 15% trebbiano, vinul este fermentat în vase de ciment la temperatură controlată, totul pentru a păstra prospețimea și claritatea aromelor. Nasul este tot un buchet de flori delicate din care mai răsar și aromele piersicilor albe și a citricelor. Gustul este mineral și crocant, cu o aciditate vibrantă, iar finalul lung și tonic nu face decât să te provoace la a mai lua încă o sorbitură din pahar. Proaspăt și ușor de băut, este potrivit oricărui anotimp dar în special pentru vara indiană pe care sper să o avem în curând.

Inchide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile... Deschide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile Garganega și Trebbiano pot da și vinuri mai complexe, mai fine și elegante, fără a-și pierde prospețimea. Iar din marea familie a vinurilor din Soave, cel de față este probabil un exemplu clasic de note vioaie de flori de salcâm, iasomie, ceva ceai alb, peste un corp cu ceva fibră, textură, și mai ales cu o mineralitate salină pe final. Altfel spus, este ceva mai mult decât un vin de răcorire, mai ales că anotimpul nu prea ne mai permite; eu l-am încercat lângă gogoșari copți la tigaie, brânză halloumi, și sos de iaurt cu lămâie și verdețuri.

Inchide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația... Deschide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația Soave, după unele surse fiind prima crama care a îmbuteliat un vin sub această astăzi cunoscută apelație pentru vinuri albe. Așa se face că, deși zona a crescut considerabil în numărul de hectare plantate, proprietatea Pieropan este in inima originală, de aceea poartă și mențiunea Classico. E, daca preferați, cam ca la Chianti. Vinul este excelent, aromatic, floral-fructat, cu arome curate și dezirabile, robust gustativ, echilibrat și bine construit. O recomandare fermă!

Inchide review

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a... Deschide review

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a familiei Pieropan. Majoritar garganegra, cu un strop de 15% trebbiano, vinul este fermentat în vase de ciment la temperatură controlată, totul pentru a păstra prospețimea și claritatea aromelor. Nasul este tot un buchet de flori delicate din care mai răsar și aromele piersicilor albe și a citricelor. Gustul este mineral și crocant, cu o aciditate vibrantă, iar finalul lung și tonic nu face decât să te provoace la a mai lua încă o sorbitură din pahar. Proaspăt și ușor de băut, este potrivit oricărui anotimp dar în special pentru vara indiană pe care sper să o avem în curând.

Inchide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile... Deschide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile Garganega și Trebbiano pot da și vinuri mai complexe, mai fine și elegante, fără a-și pierde prospețimea. Iar din marea familie a vinurilor din Soave, cel de față este probabil un exemplu clasic de note vioaie de flori de salcâm, iasomie, ceva ceai alb, peste un corp cu ceva fibră, textură, și mai ales cu o mineralitate salină pe final. Altfel spus, este ceva mai mult decât un vin de răcorire, mai ales că anotimpul nu prea ne mai permite; eu l-am încercat lângă gogoșari copți la tigaie, brânză halloumi, și sos de iaurt cu lămâie și verdețuri.

Inchide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația... Deschide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația Soave, după unele surse fiind prima crama care a îmbuteliat un vin sub această astăzi cunoscută apelație pentru vinuri albe. Așa se face că, deși zona a crescut considerabil în numărul de hectare plantate, proprietatea Pieropan este in inima originală, de aceea poartă și mențiunea Classico. E, daca preferați, cam ca la Chianti. Vinul este excelent, aromatic, floral-fructat, cu arome curate și dezirabile, robust gustativ, echilibrat și bine construit. O recomandare fermă!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Pieropan, fondată în 1880 de Leonildo Pieropan, s-a afirmat pe piața vinurilor atât național, cât și internațional, în special în anii '70 și '80. Astăzi, crama este condusă de Andrea și Dario, fiii lui Leonildo și Teresita, reprezentând a patra generație a familiei. Cu o suprafață totală de 75 de hectare, dintre care 55 în Soave și 20 în Valpolicella, Pieropan produce anual aproximativ 650.000 de sticle, 65% dintre acestea fiind exportate în 55 de țări. Crama dispune de trei locații: crama istorică din Palazzo Pullici, crama din Valpolicella dedicată vinurilor roșii, și o cramă subterană modernă situată pe versanții unui amfiteatru deluros în Soave. Vinul Pieropan Soave Classico 2023 obținut din soiurile Garganega (85%) și Trebbiano di Soave (15%). Culoarea sa este clară, cu reflexii verzi. Pe plan olfactiv, vinul oferă arome delicate de marțipan, floare de migdal, cireșe albe și flori de soc. La degustare, se remarcă un profil fructat și mineral, bine echilibrat de aciditate, cu un final lung, ușor mineral. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 8-10 grade Celsius și se potrivește perfect cu antreuri, fructe de mare, pește, salate și supe.

PIEROPAN SOAVE CLASSICO 2023
cel mai bun pret online 77Lei bg
DOAR AZI 65 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

00:00:00

77 65

CE SPUN EXPERTII:

Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a... Deschide review

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a familiei Pieropan. Majoritar garganegra, cu un strop de 15% trebbiano, vinul este fermentat în vase de ciment la temperatură controlată, totul pentru a păstra prospețimea și claritatea aromelor. Nasul este tot un buchet de flori delicate din care mai răsar și aromele piersicilor albe și a citricelor. Gustul este mineral și crocant, cu o aciditate vibrantă, iar finalul lung și tonic nu face decât să te provoace la a mai lua încă o sorbitură din pahar. Proaspăt și ușor de băut, este potrivit oricărui anotimp dar în special pentru vara indiană pe care sper să o avem în curând.

Inchide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile... Deschide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile Garganega și Trebbiano pot da și vinuri mai complexe, mai fine și elegante, fără a-și pierde prospețimea. Iar din marea familie a vinurilor din Soave, cel de față este probabil un exemplu clasic de note vioaie de flori de salcâm, iasomie, ceva ceai alb, peste un corp cu ceva fibră, textură, și mai ales cu o mineralitate salină pe final. Altfel spus, este ceva mai mult decât un vin de răcorire, mai ales că anotimpul nu prea ne mai permite; eu l-am încercat lângă gogoșari copți la tigaie, brânză halloumi, și sos de iaurt cu lămâie și verdețuri.

Inchide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația... Deschide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația Soave, după unele surse fiind prima crama care a îmbuteliat un vin sub această astăzi cunoscută apelație pentru vinuri albe. Așa se face că, deși zona a crescut considerabil în numărul de hectare plantate, proprietatea Pieropan este in inima originală, de aceea poartă și mențiunea Classico. E, daca preferați, cam ca la Chianti. Vinul este excelent, aromatic, floral-fructat, cu arome curate și dezirabile, robust gustativ, echilibrat și bine construit. O recomandare fermă!

Inchide review

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a... Deschide review

Deși gamă entry, acest Soave Classico este cea mai la îndemână dovadă pentru a demonstra priceperea și experiența de peste 100 de ani a familiei Pieropan. Majoritar garganegra, cu un strop de 15% trebbiano, vinul este fermentat în vase de ciment la temperatură controlată, totul pentru a păstra prospețimea și claritatea aromelor. Nasul este tot un buchet de flori delicate din care mai răsar și aromele piersicilor albe și a citricelor. Gustul este mineral și crocant, cu o aciditate vibrantă, iar finalul lung și tonic nu face decât să te provoace la a mai lua încă o sorbitură din pahar. Proaspăt și ușor de băut, este potrivit oricărui anotimp dar în special pentru vara indiană pe care sper să o avem în curând.

Inchide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile... Deschide review

Când spunem Soave, cel mai adesea ne referim la vinuri albe, proaspete, florale, așa numitele ”vinuri de vară”. Însă soiurile Garganega și Trebbiano pot da și vinuri mai complexe, mai fine și elegante, fără a-și pierde prospețimea. Iar din marea familie a vinurilor din Soave, cel de față este probabil un exemplu clasic de note vioaie de flori de salcâm, iasomie, ceva ceai alb, peste un corp cu ceva fibră, textură, și mai ales cu o mineralitate salină pe final. Altfel spus, este ceva mai mult decât un vin de răcorire, mai ales că anotimpul nu prea ne mai permite; eu l-am încercat lângă gogoșari copți la tigaie, brânză halloumi, și sos de iaurt cu lămâie și verdețuri.

Inchide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația... Deschide review

Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația Soave, după unele surse fiind prima crama care a îmbuteliat un vin sub această astăzi cunoscută apelație pentru vinuri albe. Așa se face că, deși zona a crescut considerabil în numărul de hectare plantate, proprietatea Pieropan este in inima originală, de aceea poartă și mențiunea Classico. E, daca preferați, cam ca la Chianti. Vinul este excelent, aromatic, floral-fructat, cu arome curate și dezirabile, robust gustativ, echilibrat și bine construit. O recomandare fermă!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Pieropan, fondată în 1880 de Leonildo Pieropan, s-a afirmat pe piața vinurilor atât național, cât și internațional, în special în anii '70 și '80. Astăzi, crama este condusă de Andrea și Dario, fiii lui Leonildo și Teresita, reprezentând a patra generație a familiei. Cu o suprafață totală de 75 de hectare, dintre care 55 în Soave și 20 în Valpolicella, Pieropan produce anual aproximativ 650.000 de sticle, 65% dintre acestea fiind exportate în 55 de țări. Crama dispune de trei locații: crama istorică din Palazzo Pullici, crama din Valpolicella dedicată vinurilor roșii, și o cramă subterană modernă situată pe versanții unui amfiteatru deluros în Soave. Vinul Pieropan Soave Classico 2023 obținut din soiurile Garganega (85%) și Trebbiano di Soave (15%). Culoarea sa este clară, cu reflexii verzi. Pe plan olfactiv, vinul oferă arome delicate de marțipan, floare de migdal, cireșe albe și flori de soc. La degustare, se remarcă un profil fructat și mineral, bine echilibrat de aciditate, cu un final lung, ușor mineral. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 8-10 grade Celsius și se potrivește perfect cu antreuri, fructe de mare, pește, salate și supe.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...