PINOT NOIR 2015 Crama Avincis
Domeniul Vila Dobrusa duce mai departe atat o traditie de familie, cat si istoria podgoriei Dragasani. Terroir-ul calcaros si argilos este un suport propice pentru soiurile autohtone, dar si pentru cele internationale, iar vinurile Avincis o dovedesc din plin. De exemplu, Pinot Noir este un soi adus recent aici, insa asta nu l-a impiedicat “sa prinda radacini adanci” si sa ofere un vin spectaculos. Avincis Pinot Noir 2015 are o frumoasa culoare rosie rubinie, prezentand un buchet rafinat, cu arome de capsune, cirese si note discrete de condimente. Gustul surprinde prin rafinament si aciditatea echilibrata, iar taninurile sunt bine integrate. Avincis Pinot Noir 2015 se bea usor racit inainte, la o temperatura de 16 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, de la friptura de vita in sos de ciuperci sau friptura de porc cu ierburi pana la risotto cu ciuperci sau homar la gratar.
Domeniul Vila Dobrusa duce mai departe atat o traditie de familie, cat si istoria podgoriei Dragasani. Terroir-ul calcaros si argilos este un suport propice pentru soiurile autohtone, dar si pentru cele internationale, iar vinurile Avincis o dovedesc din plin. De exemplu, Pinot Noir este un soi adus recent aici, insa asta nu l-a impiedicat “sa prinda radacini adanci” si sa ofere un vin spectaculos. Avincis Pinot Noir 2015 are o frumoasa culoare rosie rubinie, prezentand un buchet rafinat, cu arome de capsune, cirese si note discrete de condimente. Gustul surprinde prin rafinament si aciditatea echilibrata, iar taninurile sunt bine integrate. Avincis Pinot Noir 2015 se bea usor racit inainte, la o temperatura de 16 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, de la friptura de vita in sos de ciuperci sau friptura de porc cu ierburi pana la risotto cu ciuperci sau homar la gratar.