Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

PODERE BRIZIO ROSSO DI MONTALCINO 2016 Podere Brizio

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 13,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Avram
Răzvan Avram
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Radu Rizea
Radu Rizea

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele... Deschide review

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele tipuri de vin se obtin din acelasi soi toscan, Sangiovese, doar ca pentru Rosso se folosesc struguri selectionati din parcele cu productie ceva mai mare la hectar, iar vinul are o maturare putin mai scurta, atat in baric, cat si in sticla. Practic, daca vreti sa-l intelegeti pe mai batranul Brunello, va recomand sa stati, mai intai, de vorba cu tanarul Rosso. Exemplarul de azi, provine de la crama Podere Brizio din Toscana, are o culoare rubinie stralucitoare, un nas intens, cu fructe rosii, condimente si impresii minerale, de grafit. Corpul este fluid, cu o buna structura data de taninurile tinere si ferme si de alcoolul inca naravas. Gustul este direct, proaspat, cu visine, cirese si prune bine coapte, totul frumos invaluit in note de lemn dulce, vanilie si piper negru. Alaturi, n-ar strica sa comandati o pizza Margherita, cu topping de mozzarella si sos de rosii cu oregano.

Inchide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate... Deschide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate felurile de “-berries”, combinate cu diverse condimente, un pic floral, un pic mineral. Gust tanar, vivace, dominat de acelasi fructe, cu aciditate ridicata si cu tanini tinuti in frau. Un vin de stat pe masa aproape in fiecare zi, alaturi de mancare, fireste.

Inchide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale.... Deschide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale. Și, aparent, in cel mai fierbinte punct din tot Montalcino. Luati in calcul productia de 50.000 de sticle de pe 33 de hectare de vie, adica vreo 1.500 de sticle (1125 de litri de vin) la hectar, o medie care face sa paleasca cele mai exclusiviste vinuri autohtone... Vinul este, in primul rand, extrem de echilibrat, cu aciditate, taninuri si extract peste medie, dar compensandu-se reciproc cat sa stea bine la invechit inca vreo zece ani de acum incolo. Sau, cum se spune, „peste zece ani e bun si acum!”. Nu e nici o rusine sa il beti pe loc - e plin, rotund, surprinzator de floral, dar cu destule note de fructe rosii si picanterii cat sa duca imediat cu gandul la fripturile de mistret ale Toscanei.

Inchide review

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele... Deschide review

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele tipuri de vin se obtin din acelasi soi toscan, Sangiovese, doar ca pentru Rosso se folosesc struguri selectionati din parcele cu productie ceva mai mare la hectar, iar vinul are o maturare putin mai scurta, atat in baric, cat si in sticla. Practic, daca vreti sa-l intelegeti pe mai batranul Brunello, va recomand sa stati, mai intai, de vorba cu tanarul Rosso. Exemplarul de azi, provine de la crama Podere Brizio din Toscana, are o culoare rubinie stralucitoare, un nas intens, cu fructe rosii, condimente si impresii minerale, de grafit. Corpul este fluid, cu o buna structura data de taninurile tinere si ferme si de alcoolul inca naravas. Gustul este direct, proaspat, cu visine, cirese si prune bine coapte, totul frumos invaluit in note de lemn dulce, vanilie si piper negru. Alaturi, n-ar strica sa comandati o pizza Margherita, cu topping de mozzarella si sos de rosii cu oregano.

Inchide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate... Deschide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate felurile de “-berries”, combinate cu diverse condimente, un pic floral, un pic mineral. Gust tanar, vivace, dominat de acelasi fructe, cu aciditate ridicata si cu tanini tinuti in frau. Un vin de stat pe masa aproape in fiecare zi, alaturi de mancare, fireste.

Inchide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale.... Deschide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale. Și, aparent, in cel mai fierbinte punct din tot Montalcino. Luati in calcul productia de 50.000 de sticle de pe 33 de hectare de vie, adica vreo 1.500 de sticle (1125 de litri de vin) la hectar, o medie care face sa paleasca cele mai exclusiviste vinuri autohtone... Vinul este, in primul rand, extrem de echilibrat, cu aciditate, taninuri si extract peste medie, dar compensandu-se reciproc cat sa stea bine la invechit inca vreo zece ani de acum incolo. Sau, cum se spune, „peste zece ani e bun si acum!”. Nu e nici o rusine sa il beti pe loc - e plin, rotund, surprinzator de floral, dar cu destule note de fructe rosii si picanterii cat sa duca imediat cu gandul la fripturile de mistret ale Toscanei.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

95 puncte Decanter, 90 puncte Wine Spectator

Zona de sud-vest din Montalcino, la 300-350 de metri deasupra nivelului marii, este cea mai calduroasa din regiune, oferind totodata terroirul perfect producerii unora dintre cele mai bine structurate si echilibrate vinuri. Podere Brizio - Rosso di Montalcino 2016 este un vin proaspat, fructat si elegant, cu un buchet floral si cu ceva tente de fructe rosii de padure. Gustul este si el vioi si proaspat, cu o aciditate inerenta care se asociaza perfect cu taninii bine conturati. Degustati acest vin la 18 grade Celsius, alaturi de fripturi, carne la gratar, vanat si branzeturi

PODERE BRIZIO ROSSO DI MONTALCINO 2016
  • 125
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
125
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Avram
Răzvan Avram
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Radu Rizea
Radu Rizea

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele... Deschide review

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele tipuri de vin se obtin din acelasi soi toscan, Sangiovese, doar ca pentru Rosso se folosesc struguri selectionati din parcele cu productie ceva mai mare la hectar, iar vinul are o maturare putin mai scurta, atat in baric, cat si in sticla. Practic, daca vreti sa-l intelegeti pe mai batranul Brunello, va recomand sa stati, mai intai, de vorba cu tanarul Rosso. Exemplarul de azi, provine de la crama Podere Brizio din Toscana, are o culoare rubinie stralucitoare, un nas intens, cu fructe rosii, condimente si impresii minerale, de grafit. Corpul este fluid, cu o buna structura data de taninurile tinere si ferme si de alcoolul inca naravas. Gustul este direct, proaspat, cu visine, cirese si prune bine coapte, totul frumos invaluit in note de lemn dulce, vanilie si piper negru. Alaturi, n-ar strica sa comandati o pizza Margherita, cu topping de mozzarella si sos de rosii cu oregano.

Inchide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate... Deschide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate felurile de “-berries”, combinate cu diverse condimente, un pic floral, un pic mineral. Gust tanar, vivace, dominat de acelasi fructe, cu aciditate ridicata si cu tanini tinuti in frau. Un vin de stat pe masa aproape in fiecare zi, alaturi de mancare, fireste.

Inchide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale.... Deschide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale. Și, aparent, in cel mai fierbinte punct din tot Montalcino. Luati in calcul productia de 50.000 de sticle de pe 33 de hectare de vie, adica vreo 1.500 de sticle (1125 de litri de vin) la hectar, o medie care face sa paleasca cele mai exclusiviste vinuri autohtone... Vinul este, in primul rand, extrem de echilibrat, cu aciditate, taninuri si extract peste medie, dar compensandu-se reciproc cat sa stea bine la invechit inca vreo zece ani de acum incolo. Sau, cum se spune, „peste zece ani e bun si acum!”. Nu e nici o rusine sa il beti pe loc - e plin, rotund, surprinzator de floral, dar cu destule note de fructe rosii si picanterii cat sa duca imediat cu gandul la fripturile de mistret ale Toscanei.

Inchide review

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele... Deschide review

Parafrazandu-l pe James Joyce, un Rosso di Montalcino s-ar putea descrie ca un "portret al unui Brunello di Montalcino la tinerete". Ambele tipuri de vin se obtin din acelasi soi toscan, Sangiovese, doar ca pentru Rosso se folosesc struguri selectionati din parcele cu productie ceva mai mare la hectar, iar vinul are o maturare putin mai scurta, atat in baric, cat si in sticla. Practic, daca vreti sa-l intelegeti pe mai batranul Brunello, va recomand sa stati, mai intai, de vorba cu tanarul Rosso. Exemplarul de azi, provine de la crama Podere Brizio din Toscana, are o culoare rubinie stralucitoare, un nas intens, cu fructe rosii, condimente si impresii minerale, de grafit. Corpul este fluid, cu o buna structura data de taninurile tinere si ferme si de alcoolul inca naravas. Gustul este direct, proaspat, cu visine, cirese si prune bine coapte, totul frumos invaluit in note de lemn dulce, vanilie si piper negru. Alaturi, n-ar strica sa comandati o pizza Margherita, cu topping de mozzarella si sos de rosii cu oregano.

Inchide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate... Deschide review

Cam care ar fi asteptarile pentru un Rosso di Montalcino clasic, pe care acest Podere Brizio le si confirma: arome intense de fructe, din mai toate felurile de “-berries”, combinate cu diverse condimente, un pic floral, un pic mineral. Gust tanar, vivace, dominat de acelasi fructe, cu aciditate ridicata si cu tanini tinuti in frau. Un vin de stat pe masa aproape in fiecare zi, alaturi de mancare, fireste.

Inchide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale.... Deschide review

Vin nascut in sud-vestul Toscanei, pe un sol plin de calcar si bolovanis, intr-o vie lucrata fara chimicale, din struguri fermentati cu drojdii locale. Și, aparent, in cel mai fierbinte punct din tot Montalcino. Luati in calcul productia de 50.000 de sticle de pe 33 de hectare de vie, adica vreo 1.500 de sticle (1125 de litri de vin) la hectar, o medie care face sa paleasca cele mai exclusiviste vinuri autohtone... Vinul este, in primul rand, extrem de echilibrat, cu aciditate, taninuri si extract peste medie, dar compensandu-se reciproc cat sa stea bine la invechit inca vreo zece ani de acum incolo. Sau, cum se spune, „peste zece ani e bun si acum!”. Nu e nici o rusine sa il beti pe loc - e plin, rotund, surprinzator de floral, dar cu destule note de fructe rosii si picanterii cat sa duca imediat cu gandul la fripturile de mistret ale Toscanei.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

95 puncte Decanter, 90 puncte Wine Spectator

Zona de sud-vest din Montalcino, la 300-350 de metri deasupra nivelului marii, este cea mai calduroasa din regiune, oferind totodata terroirul perfect producerii unora dintre cele mai bine structurate si echilibrate vinuri. Podere Brizio - Rosso di Montalcino 2016 este un vin proaspat, fructat si elegant, cu un buchet floral si cu ceva tente de fructe rosii de padure. Gustul este si el vioi si proaspat, cu o aciditate inerenta care se asociaza perfect cu taninii bine conturati. Degustati acest vin la 18 grade Celsius, alaturi de fripturi, carne la gratar, vanat si branzeturi

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...