PRIMITIVO DI MANDURIA SESSANTANNI 2017 San Marzano
99 puncte Luca Maroni
Vinarium International Wine Contest 2021 - Medalie de Aur
Mundus Vini 2021 - Medalie de Aur
Cantine San Marzano este unul dintre cei mai moderni si activi producatori de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot in lume, reflecta caracteristicile si traditiile acestei zone de renume, insa in acelasi timp prezinta si note clare de modern, eleganta si precizie. Recomandarea noastra de astazi, Primitivo di Manduria Sessantanni 2017, este un vin excelent, bine echilibrat, realizat din struguri din vite de vie de aproape 100 de ani, cele mai vechi ale cramei. De o frumoasa culoare rosie-rubinie, vinul are un buchet ce aduce in prim plan arome de prune coapte, mure, gem de cirese, urmate de note secundare de lemn dulce, lemn de santal, cardamom, piper si cacao. Asadar, un vin bogat si intens si pe palat, dar bine echilibrat si elegant. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne la gratar, preparate cu carne, paste cu tot felul de sosuri, risotto etc.
99 puncte Luca Maroni
Vinarium International Wine Contest 2021 - Medalie de Aur
Mundus Vini 2021 - Medalie de Aur
Cantine San Marzano este unul dintre cei mai moderni si activi producatori de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot in lume, reflecta caracteristicile si traditiile acestei zone de renume, insa in acelasi timp prezinta si note clare de modern, eleganta si precizie. Recomandarea noastra de astazi, Primitivo di Manduria Sessantanni 2017, este un vin excelent, bine echilibrat, realizat din struguri din vite de vie de aproape 100 de ani, cele mai vechi ale cramei. De o frumoasa culoare rosie-rubinie, vinul are un buchet ce aduce in prim plan arome de prune coapte, mure, gem de cirese, urmate de note secundare de lemn dulce, lemn de santal, cardamom, piper si cacao. Asadar, un vin bogat si intens si pe palat, dar bine echilibrat si elegant. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne la gratar, preparate cu carne, paste cu tot felul de sosuri, risotto etc.