Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

REAL ACADEMIA SICILIA NERO D'AVOLA 2019 Montedidio

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de... Deschide review

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de care se bucura vinurile "grele" (la cat mai mare distanta de sprit si bere). Isi porneste discursul un pic incruntat, cu note inchise de gemuri si pamant reavan, dar se deschide rapid catre capsuni supramaturate, rodii si magiun de prune. In gust este suculent, mai putin corpolent decat il anunta nasul (dar nu vreun vin subtirel), cu note de afine, mure si coacaze si accente de fum si lemn.

Inchide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de... Deschide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de tinut minte. Vinul de azi ma duce cu gandul la acel septembrie, oleaca mai domol in caldura dar nu in concentratia alcoolica. Amplu si corpolent, poate parea dulceag din acest motiv. Cu o culoare frumoasa, nasul ma duce spre visine si castane, mure si putine condimente, nuante post fermentarii si evoluarii vinului. Mario (vinoficatorul) nu s-a jucat cu lemnul, a preferat varianta fructuozitatii aparte, rezultatul fiind aici un “sirop” de struguri demn de cozi de vita sau pastrame usor afumate.

Inchide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul... Deschide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul sau are o pronuntata tinuta fructata, iar taninurile fine si dense apasa in drumul lor amestecandu-se intr-un vartej usor mentolat. Daca reusiti sa il serviti la temperatura optima, in ciuda zilelor toride din aceasta perioada, alcoolul ramane cuminte si se integreaza bine in tabloul vioi colorat.

Inchide review

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de... Deschide review

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de care se bucura vinurile "grele" (la cat mai mare distanta de sprit si bere). Isi porneste discursul un pic incruntat, cu note inchise de gemuri si pamant reavan, dar se deschide rapid catre capsuni supramaturate, rodii si magiun de prune. In gust este suculent, mai putin corpolent decat il anunta nasul (dar nu vreun vin subtirel), cu note de afine, mure si coacaze si accente de fum si lemn.

Inchide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de... Deschide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de tinut minte. Vinul de azi ma duce cu gandul la acel septembrie, oleaca mai domol in caldura dar nu in concentratia alcoolica. Amplu si corpolent, poate parea dulceag din acest motiv. Cu o culoare frumoasa, nasul ma duce spre visine si castane, mure si putine condimente, nuante post fermentarii si evoluarii vinului. Mario (vinoficatorul) nu s-a jucat cu lemnul, a preferat varianta fructuozitatii aparte, rezultatul fiind aici un “sirop” de struguri demn de cozi de vita sau pastrame usor afumate.

Inchide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul... Deschide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul sau are o pronuntata tinuta fructata, iar taninurile fine si dense apasa in drumul lor amestecandu-se intr-un vartej usor mentolat. Daca reusiti sa il serviti la temperatura optima, in ciuda zilelor toride din aceasta perioada, alcoolul ramane cuminte si se integreaza bine in tabloul vioi colorat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

97 puncte Luca Maroni

Oenologul Mario Ercolino a infiintat podgoria Montedidio in anul 2010, alegand zona Campania, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Recomandarea noastra de astazi, Compagnia Siciliana Nero d’Avola Real Academia 2019, este un vin rosu rubiniu cu tente violet, ale carui note olfactive abunda in arome de fructe rosii si lemn dulce. Pe palat, vinul este intens, elegant si bine structurat, cu arome de rodie, lemn dulce si fructe rosii. Va recomandam degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi aperitive, gratar sau branzeturi maturate.

REAL ACADEMIA SICILIA NERO D'AVOLA 2019
  • 85
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
85
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de... Deschide review

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de care se bucura vinurile "grele" (la cat mai mare distanta de sprit si bere). Isi porneste discursul un pic incruntat, cu note inchise de gemuri si pamant reavan, dar se deschide rapid catre capsuni supramaturate, rodii si magiun de prune. In gust este suculent, mai putin corpolent decat il anunta nasul (dar nu vreun vin subtirel), cu note de afine, mure si coacaze si accente de fum si lemn.

Inchide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de... Deschide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de tinut minte. Vinul de azi ma duce cu gandul la acel septembrie, oleaca mai domol in caldura dar nu in concentratia alcoolica. Amplu si corpolent, poate parea dulceag din acest motiv. Cu o culoare frumoasa, nasul ma duce spre visine si castane, mure si putine condimente, nuante post fermentarii si evoluarii vinului. Mario (vinoficatorul) nu s-a jucat cu lemnul, a preferat varianta fructuozitatii aparte, rezultatul fiind aici un “sirop” de struguri demn de cozi de vita sau pastrame usor afumate.

Inchide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul... Deschide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul sau are o pronuntata tinuta fructata, iar taninurile fine si dense apasa in drumul lor amestecandu-se intr-un vartej usor mentolat. Daca reusiti sa il serviti la temperatura optima, in ciuda zilelor toride din aceasta perioada, alcoolul ramane cuminte si se integreaza bine in tabloul vioi colorat.

Inchide review

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de... Deschide review

Un vin serios, intens si extractiv, care reuseste sa depaseasca interpretarea clasic-rustica a soiului si se supune mai degraba noului val de simpatie de care se bucura vinurile "grele" (la cat mai mare distanta de sprit si bere). Isi porneste discursul un pic incruntat, cu note inchise de gemuri si pamant reavan, dar se deschide rapid catre capsuni supramaturate, rodii si magiun de prune. In gust este suculent, mai putin corpolent decat il anunta nasul (dar nu vreun vin subtirel), cu note de afine, mure si coacaze si accente de fum si lemn.

Inchide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de... Deschide review

Sicilia reprezinta pentru mine locul in care pentru prima data-n viata mi s-a zbarlit parul vazand o planta prefiloxerica. Cu struguri pe ea. Momente de tinut minte. Vinul de azi ma duce cu gandul la acel septembrie, oleaca mai domol in caldura dar nu in concentratia alcoolica. Amplu si corpolent, poate parea dulceag din acest motiv. Cu o culoare frumoasa, nasul ma duce spre visine si castane, mure si putine condimente, nuante post fermentarii si evoluarii vinului. Mario (vinoficatorul) nu s-a jucat cu lemnul, a preferat varianta fructuozitatii aparte, rezultatul fiind aici un “sirop” de struguri demn de cozi de vita sau pastrame usor afumate.

Inchide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul... Deschide review

Cu sange sicilian, acest Nero d'Avola face cunostinta cu noi etalandu-si mai intai culoarea intensa si picioarele pronuntate pe sticla paharului. Gustul sau are o pronuntata tinuta fructata, iar taninurile fine si dense apasa in drumul lor amestecandu-se intr-un vartej usor mentolat. Daca reusiti sa il serviti la temperatura optima, in ciuda zilelor toride din aceasta perioada, alcoolul ramane cuminte si se integreaza bine in tabloul vioi colorat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

97 puncte Luca Maroni

Oenologul Mario Ercolino a infiintat podgoria Montedidio in anul 2010, alegand zona Campania, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Recomandarea noastra de astazi, Compagnia Siciliana Nero d’Avola Real Academia 2019, este un vin rosu rubiniu cu tente violet, ale carui note olfactive abunda in arome de fructe rosii si lemn dulce. Pe palat, vinul este intens, elegant si bine structurat, cu arome de rodie, lemn dulce si fructe rosii. Va recomandam degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi aperitive, gratar sau branzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...