RONCO CALINO FRANCIACORTA BRUT Ronco Calino
- BRUT
- ALB
- LINISTIT
- 750ML
- CHARDONNAY
- 12,5%
- ITALIA
Ronco Calino, o cramă certificată organic, este o oază de liniște și rafinament în regiunea Franciacorta, Italia. Aici, pe cele 10 hectare de viță-de-vie orientate spre nord, sunt create vinuri spumante autentice și vibrante, modelate de natura înconjurătoare și de o atenție minuțioasă la detalii. Ronco Calino Franciacorta DOCG Brut NV reflectă această filozofie, exprimând respectul pentru terroir și tradiție printr-o combinație armonioasă de eleganță și complexitate, rezultat al unei vinificații realizate cu pasiune. Vinul este obținut din struguri Pinot Noir și Chardonnay, fermentați în tancuri de inox și parțial în butoaie de stejar, cu o maturare de minimum 30 de luni pe drojdii. Cu un dozaj moderat de 4g/l, vinul dezvăluie un nas generos, cu arome de măr, pară, coacăze roșii, căpșuni și flori de citrice, completate de note subtile de lemn dulce. Pe palat, este bine echilibrat, combinând o aciditate vibrantă cu o structură solidă și un final lung și revigorant. Se servește la o temperatură de 8-10°C și se asociază perfect cu fructe de mare, pește și sushi.
- whitefriday
-
149124 -17%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
Ronco Calino, o cramă certificată organic, este o oază de liniște și rafinament în regiunea Franciacorta, Italia. Aici, pe cele 10 hectare de viță-de-vie orientate spre nord, sunt create vinuri spumante autentice și vibrante, modelate de natura înconjurătoare și de o atenție minuțioasă la detalii. Ronco Calino Franciacorta DOCG Brut NV reflectă această filozofie, exprimând respectul pentru terroir și tradiție printr-o combinație armonioasă de eleganță și complexitate, rezultat al unei vinificații realizate cu pasiune. Vinul este obținut din struguri Pinot Noir și Chardonnay, fermentați în tancuri de inox și parțial în butoaie de stejar, cu o maturare de minimum 30 de luni pe drojdii. Cu un dozaj moderat de 4g/l, vinul dezvăluie un nas generos, cu arome de măr, pară, coacăze roșii, căpșuni și flori de citrice, completate de note subtile de lemn dulce. Pe palat, este bine echilibrat, combinând o aciditate vibrantă cu o structură solidă și un final lung și revigorant. Se servește la o temperatură de 8-10°C și se asociază perfect cu fructe de mare, pește și sushi.