SABLE NOBLE ROSU 2014 M1 Crama Atelier
Sable Noble Rosu este un cupaj ce poarta semnatura lui Razvan Macici, acest lucru fiind exprimat cat se poate de limpede inca de la primele arome pe care le etaleaza: delicios, generos si prietenos! Realizat din Merlot (36%), Feteasca Neagra (32%) si Cabernet Sauvignon (32%) – in procente aproape egale, vinul impresioneaza prin aromele intense de fruct dulce de padure, mure, afine si cirese mici si negre de dulceata, la care se adauga un caracter delicat de scortisoara, cuisoare si martipan. Gustativ, alaturi de fructul copt, aduce si o prospetime a taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor cu notele suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Cele trei soiuri au fost vinificate separat si apoi maturate in butoaie de stejar romanesc. La finalul celor 18 luni de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Procesele de conditionare si filtrare au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa a vinului. Este un vin excelent pentru carnea de vita la gratar, preparatele din carne de miel, mancaruri mediteraneene, moussaka, paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente, branzeturi mature si deserturi cu ciocolata neagra, amara.
Sable Noble Rosu este un cupaj ce poarta semnatura lui Razvan Macici, acest lucru fiind exprimat cat se poate de limpede inca de la primele arome pe care le etaleaza: delicios, generos si prietenos! Realizat din Merlot (36%), Feteasca Neagra (32%) si Cabernet Sauvignon (32%) – in procente aproape egale, vinul impresioneaza prin aromele intense de fruct dulce de padure, mure, afine si cirese mici si negre de dulceata, la care se adauga un caracter delicat de scortisoara, cuisoare si martipan. Gustativ, alaturi de fructul copt, aduce si o prospetime a taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor cu notele suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Cele trei soiuri au fost vinificate separat si apoi maturate in butoaie de stejar romanesc. La finalul celor 18 luni de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Procesele de conditionare si filtrare au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensa a vinului. Este un vin excelent pentru carnea de vita la gratar, preparatele din carne de miel, mancaruri mediteraneene, moussaka, paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente, branzeturi mature si deserturi cu ciocolata neagra, amara.