Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

SCAIA GARGANEGA-CHARDONNAY 2023 Sant'Antonio

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 12,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și... Deschide review

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și el, poate cel mai frumos din România, economia duduia la cote înalte, astfel că la restaurantul respectiv veneau, printre clienții fideli, și câțiva ex-pați din Spania, lucrători la o firmă din urbe, pe care-i serveam seară de seară. N-am să uit niciodată cum, îndrăgind vinul alb, spaniolii comandau conspirativ, dar frapieră după frapieră, Scaia, Garganega-Chardonnay. Ei ziceau că e cel mai bun vin din cârciumă (deși localul avea o listă de peste 173 de vinuri), dar aveau o dambla curioasă: mă rugau să acopăr cu ceva eticheta vinului, să n-o vadă când servesc, nu de alta, dar lor, fiind spanioli, să se delecteze cu un vin italian "muy buen", nu li se părea demn de niște vajnici supuși ai Coroanei. Că aveau la dispoziție și vreo șase spaniole de pica mâțu-n coadă, unele la un preț chiar mai bun decât Scaia, nu mai povestesc. Pomenesc doar această amintire, ca să vă dați seama cam cât de bun poate fi vinul acesta, asta dacă nu l-ați încercat deja. Atunci știți. Și dacă nu, luați-l: dacă ați fi spanioli, pariez că ați zice, imediat ce l-ați deschis, ca ibericii mei: "...mamacita, que buen vino!" ________________________________________

Inchide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și... Deschide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și el unul autentic. Înzestrat cu arome vii și nuanțe galben-verzui, se simte comod la umbra rece a unor 10 (maxim 12) grade Celsius. Așa, bine răcit, își folosește armele aromatice, ce amintesc de piersică și ananas, și se împrietenește rapid cu papilele gustative. Are suficientă personalitate să fie servit ca aperitiv sau să fie alăturat și gustat cu o porție de risotto.

Inchide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de... Deschide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de viață, însă prospețimea vinului este bine împachetată de rotunjimi de fructe tropicale, printre notele tradiționale de flori albe și citrice. Delicios și suculent, singurul regret a fost că n-am pus o tigaie de creveți pe foc. Mno, prea cald afară, dar vinul ăsta, bine răcit, face minuni, nu alta!

Inchide review

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și... Deschide review

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și el, poate cel mai frumos din România, economia duduia la cote înalte, astfel că la restaurantul respectiv veneau, printre clienții fideli, și câțiva ex-pați din Spania, lucrători la o firmă din urbe, pe care-i serveam seară de seară. N-am să uit niciodată cum, îndrăgind vinul alb, spaniolii comandau conspirativ, dar frapieră după frapieră, Scaia, Garganega-Chardonnay. Ei ziceau că e cel mai bun vin din cârciumă (deși localul avea o listă de peste 173 de vinuri), dar aveau o dambla curioasă: mă rugau să acopăr cu ceva eticheta vinului, să n-o vadă când servesc, nu de alta, dar lor, fiind spanioli, să se delecteze cu un vin italian "muy buen", nu li se părea demn de niște vajnici supuși ai Coroanei. Că aveau la dispoziție și vreo șase spaniole de pica mâțu-n coadă, unele la un preț chiar mai bun decât Scaia, nu mai povestesc. Pomenesc doar această amintire, ca să vă dați seama cam cât de bun poate fi vinul acesta, asta dacă nu l-ați încercat deja. Atunci știți. Și dacă nu, luați-l: dacă ați fi spanioli, pariez că ați zice, imediat ce l-ați deschis, ca ibericii mei: "...mamacita, que buen vino!" ________________________________________

Inchide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și... Deschide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și el unul autentic. Înzestrat cu arome vii și nuanțe galben-verzui, se simte comod la umbra rece a unor 10 (maxim 12) grade Celsius. Așa, bine răcit, își folosește armele aromatice, ce amintesc de piersică și ananas, și se împrietenește rapid cu papilele gustative. Are suficientă personalitate să fie servit ca aperitiv sau să fie alăturat și gustat cu o porție de risotto.

Inchide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de... Deschide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de viață, însă prospețimea vinului este bine împachetată de rotunjimi de fructe tropicale, printre notele tradiționale de flori albe și citrice. Delicios și suculent, singurul regret a fost că n-am pus o tigaie de creveți pe foc. Mno, prea cald afară, dar vinul ăsta, bine răcit, face minuni, nu alta!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Armando, Paolo, Tiziano şi Massimo Castagnedi sunt patru fraţi pasionaţi de viticultură încă din copilărie, când tatăl lor administra cramele din San Zeno di Colognola, regiunea Valpolicella. Cu timpul, însă, ei şi-au dorit să se extindă şi să înceapă o afacere nouă. Aşadar, în 1989 au achiziţionat 30 ha de teren în zona Mezzane, suprafaţă care, asociată cu proprietatea tatălui lor, a format de fapt cramele Tenuta Sant’Antonio, ce se întinde astăzi pe 50 ha. Scaia Garganega – Chardonnay 2023 este un vin proaspăt, parfumat, de culoare galben pai cu tente verzi la culoare. Aromele vinului amintesc de flori albe, iasomie, citrice şi banane. Gustul este unul plăcut, revigorant, cu o aciditate echilibrată şi uşoare tente minerale. Savuraţi-l la 10-12 grade Celsius, alături de preparate din peşte sau legume, paste în diverse combinaţii, aperitive reci sau risotto-uri cu legume.

SCAIA GARGANEGA-CHARDONNAY 2023
  • 68
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
68
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și... Deschide review

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și el, poate cel mai frumos din România, economia duduia la cote înalte, astfel că la restaurantul respectiv veneau, printre clienții fideli, și câțiva ex-pați din Spania, lucrători la o firmă din urbe, pe care-i serveam seară de seară. N-am să uit niciodată cum, îndrăgind vinul alb, spaniolii comandau conspirativ, dar frapieră după frapieră, Scaia, Garganega-Chardonnay. Ei ziceau că e cel mai bun vin din cârciumă (deși localul avea o listă de peste 173 de vinuri), dar aveau o dambla curioasă: mă rugau să acopăr cu ceva eticheta vinului, să n-o vadă când servesc, nu de alta, dar lor, fiind spanioli, să se delecteze cu un vin italian "muy buen", nu li se părea demn de niște vajnici supuși ai Coroanei. Că aveau la dispoziție și vreo șase spaniole de pica mâțu-n coadă, unele la un preț chiar mai bun decât Scaia, nu mai povestesc. Pomenesc doar această amintire, ca să vă dați seama cam cât de bun poate fi vinul acesta, asta dacă nu l-ați încercat deja. Atunci știți. Și dacă nu, luați-l: dacă ați fi spanioli, pariez că ați zice, imediat ce l-ați deschis, ca ibericii mei: "...mamacita, que buen vino!" ________________________________________

Inchide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și... Deschide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și el unul autentic. Înzestrat cu arome vii și nuanțe galben-verzui, se simte comod la umbra rece a unor 10 (maxim 12) grade Celsius. Așa, bine răcit, își folosește armele aromatice, ce amintesc de piersică și ananas, și se împrietenește rapid cu papilele gustative. Are suficientă personalitate să fie servit ca aperitiv sau să fie alăturat și gustat cu o porție de risotto.

Inchide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de... Deschide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de viață, însă prospețimea vinului este bine împachetată de rotunjimi de fructe tropicale, printre notele tradiționale de flori albe și citrice. Delicios și suculent, singurul regret a fost că n-am pus o tigaie de creveți pe foc. Mno, prea cald afară, dar vinul ăsta, bine răcit, face minuni, nu alta!

Inchide review

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și... Deschide review

În urmă nu cu multă vreme am fost sommelier la unul dintre cele mai bune și mai căutate restaurante din vestul țării. În orașul, și el, poate cel mai frumos din România, economia duduia la cote înalte, astfel că la restaurantul respectiv veneau, printre clienții fideli, și câțiva ex-pați din Spania, lucrători la o firmă din urbe, pe care-i serveam seară de seară. N-am să uit niciodată cum, îndrăgind vinul alb, spaniolii comandau conspirativ, dar frapieră după frapieră, Scaia, Garganega-Chardonnay. Ei ziceau că e cel mai bun vin din cârciumă (deși localul avea o listă de peste 173 de vinuri), dar aveau o dambla curioasă: mă rugau să acopăr cu ceva eticheta vinului, să n-o vadă când servesc, nu de alta, dar lor, fiind spanioli, să se delecteze cu un vin italian "muy buen", nu li se părea demn de niște vajnici supuși ai Coroanei. Că aveau la dispoziție și vreo șase spaniole de pica mâțu-n coadă, unele la un preț chiar mai bun decât Scaia, nu mai povestesc. Pomenesc doar această amintire, ca să vă dați seama cam cât de bun poate fi vinul acesta, asta dacă nu l-ați încercat deja. Atunci știți. Și dacă nu, luați-l: dacă ați fi spanioli, pariez că ați zice, imediat ce l-ați deschis, ca ibericii mei: "...mamacita, que buen vino!" ________________________________________

Inchide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și... Deschide review

Astăzi, ne răcorim cu un fel de Soave în interpretare siciliană. Și pentru că nu e vorba de o copie, ci de o tratare originală, vinul este și el unul autentic. Înzestrat cu arome vii și nuanțe galben-verzui, se simte comod la umbra rece a unor 10 (maxim 12) grade Celsius. Așa, bine răcit, își folosește armele aromatice, ce amintesc de piersică și ananas, și se împrietenește rapid cu papilele gustative. Are suficientă personalitate să fie servit ca aperitiv sau să fie alăturat și gustat cu o porție de risotto.

Inchide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de... Deschide review

Un cupaj relativ surprinzător de local și internațional, însă unul care bifează excelent la toate capitolele. Aciditatea este plină de viață, însă prospețimea vinului este bine împachetată de rotunjimi de fructe tropicale, printre notele tradiționale de flori albe și citrice. Delicios și suculent, singurul regret a fost că n-am pus o tigaie de creveți pe foc. Mno, prea cald afară, dar vinul ăsta, bine răcit, face minuni, nu alta!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Armando, Paolo, Tiziano şi Massimo Castagnedi sunt patru fraţi pasionaţi de viticultură încă din copilărie, când tatăl lor administra cramele din San Zeno di Colognola, regiunea Valpolicella. Cu timpul, însă, ei şi-au dorit să se extindă şi să înceapă o afacere nouă. Aşadar, în 1989 au achiziţionat 30 ha de teren în zona Mezzane, suprafaţă care, asociată cu proprietatea tatălui lor, a format de fapt cramele Tenuta Sant’Antonio, ce se întinde astăzi pe 50 ha. Scaia Garganega – Chardonnay 2023 este un vin proaspăt, parfumat, de culoare galben pai cu tente verzi la culoare. Aromele vinului amintesc de flori albe, iasomie, citrice şi banane. Gustul este unul plăcut, revigorant, cu o aciditate echilibrată şi uşoare tente minerale. Savuraţi-l la 10-12 grade Celsius, alături de preparate din peşte sau legume, paste în diverse combinaţii, aperitive reci sau risotto-uri cu legume.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...