SIRENA DUNARII 2013 Vinarte
- DULCE
- ALB
- LINISTIT
- 375ML
- RIESLING
- 12,5%
- ROMANIA
CE SPUN EXPERTII:
92 puncte Decanter, 89 puncte Robert Parker
Va invitam astazi sa cunoasteti un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind produs si imbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un proces de vinificatie deosebit. Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.
Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit. Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 8 - 10 grade C.
Vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minim 10-15 ani.
- whitefriday
-
145120 -17%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
CE SPUN EXPERTII:
92 puncte Decanter, 89 puncte Robert Parker
Va invitam astazi sa cunoasteti un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind produs si imbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un proces de vinificatie deosebit. Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.
Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit. Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 8 - 10 grade C.
Vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minim 10-15 ani.