SOLE SAUVIGNON BLANC 2018 Cramele Recas
Din cele mai vechi timpuri, vinul din zona Recasului a starnit, apoi a domolit, setea trupului si a spiritului. Primele informatii despre cultura vitei de vie in zona Banatului apartin perioadei ocupatiei romane asupra provinciei Dacia. Legende mai vechi, insa, spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit insusi Bachus, zeul vinului. Sauvignon Blanc, parte a colectiei Sole, este un vin tipic, galben-pai stralucitor, cu nas complex, pornind de la nuante dominante precum soc si salcam si terminand cu nuante de citrice, polen si miere. Pe palat distingem accente de fructe albe, flori de salcam si vanilie. Este un vin cu corp dens, a carui aciditate se potriveste cu intregul, cu un postgust prelung, mineral, cu note florale. Un Sauvignon Blanc insoteste intotdeauna cu succes preparatele puternic aromate sau picante, asadar il consideram potrivit pentru branza Roquefort cu miere, pipet de rata cu sos de citrice si ghimbir sau biban in crusta de sare.
Din cele mai vechi timpuri, vinul din zona Recasului a starnit, apoi a domolit, setea trupului si a spiritului. Primele informatii despre cultura vitei de vie in zona Banatului apartin perioadei ocupatiei romane asupra provinciei Dacia. Legende mai vechi, insa, spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit insusi Bachus, zeul vinului. Sauvignon Blanc, parte a colectiei Sole, este un vin tipic, galben-pai stralucitor, cu nas complex, pornind de la nuante dominante precum soc si salcam si terminand cu nuante de citrice, polen si miere. Pe palat distingem accente de fructe albe, flori de salcam si vanilie. Este un vin cu corp dens, a carui aciditate se potriveste cu intregul, cu un postgust prelung, mineral, cu note florale. Un Sauvignon Blanc insoteste intotdeauna cu succes preparatele puternic aromate sau picante, asadar il consideram potrivit pentru branza Roquefort cu miere, pipet de rata cu sos de citrice si ghimbir sau biban in crusta de sare.