SOLER 2016 De Stefani
92 puncte James Suckling
“Soler” este un cuvant in dialectul venetian care s-ar traduce prin “hambar” sau “pod”. In trecut, “soler” era locul folosit de catre producatorii de vin pentru a usca mai bine strugurii culesi. Aceasta procedura le dadea un farmec, o aroma si o finete aparte. De aici s-a inspirat De Stefani atunci cand a denumit o serie de vinuri Soler. Vinul de astazi, Soler 2016, este un vin rosu rubiniu, intens la culoare, dar si ca arome, care farmeca mai intai prin tentele de fructe bine coapte, dar si prin notele de violete si condimente. Plin, aromatic si bine structurat, vinul are un buchet complex si taninuri matasosi. Se recomanda savurarea lui la 16-18 grade Celsius, alaturi de paste, salam sau tot felul de preparate cu carne.
In 2015 , vinul a obtinut 91 puncte James Suckling si 96 puncte Luca Maroni
92 puncte James Suckling
“Soler” este un cuvant in dialectul venetian care s-ar traduce prin “hambar” sau “pod”. In trecut, “soler” era locul folosit de catre producatorii de vin pentru a usca mai bine strugurii culesi. Aceasta procedura le dadea un farmec, o aroma si o finete aparte. De aici s-a inspirat De Stefani atunci cand a denumit o serie de vinuri Soler. Vinul de astazi, Soler 2016, este un vin rosu rubiniu, intens la culoare, dar si ca arome, care farmeca mai intai prin tentele de fructe bine coapte, dar si prin notele de violete si condimente. Plin, aromatic si bine structurat, vinul are un buchet complex si taninuri matasosi. Se recomanda savurarea lui la 16-18 grade Celsius, alaturi de paste, salam sau tot felul de preparate cu carne.
In 2015 , vinul a obtinut 91 puncte James Suckling si 96 puncte Luca Maroni