THE CHOCOLATE BLOCK 2021 Boekenhoutskloof
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14,5%
- SOUTH AFRICA
92 puncte Robert Parker, 93 puncte Tim Atkin, 91 puncte James Suckling
Domeniul Boekenhoutskloof a fost înfiinţat în 1776, fiind situat în cel mai îndepărtat colţ al văii Franschhoek, Africa de Sud, numele fermei fiind tradus prin "Râpa Boekenhout". Boekenhout este un copac local, apreciat în producţia de mobilă. În 1993, domeniul a fost cumpărat şi dezvoltat, fiind plantată o podgorie cu viţă-de-vie care astăzi include Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon şi Viognier. Vinul de astăzi, The Chocolate Block 2021, este un cupaj roşu savuros, obţinut din Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah şi Viognier. Roşu, liniştit, vinul dezvăluie arome olfactive de mure, mărăcini şi lavandă, cu nuanţe de pământ de ghiveci şi carne uscată. Pe palat, vinul se continuă cu note de afine, prune coapte, coacăze negre şi cireşe. Finalul elegant şi mătăsos scoate în evidenţă arome de fructe negre, piper alb, chimen, lemn dulce. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, cum ar fi antreuri, carne roşie, vânat sau brânzeturi.
92 puncte Robert Parker, 93 puncte Tim Atkin, 91 puncte James Suckling
Domeniul Boekenhoutskloof a fost înfiinţat în 1776, fiind situat în cel mai îndepărtat colţ al văii Franschhoek, Africa de Sud, numele fermei fiind tradus prin "Râpa Boekenhout". Boekenhout este un copac local, apreciat în producţia de mobilă. În 1993, domeniul a fost cumpărat şi dezvoltat, fiind plantată o podgorie cu viţă-de-vie care astăzi include Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon şi Viognier. Vinul de astăzi, The Chocolate Block 2021, este un cupaj roşu savuros, obţinut din Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah şi Viognier. Roşu, liniştit, vinul dezvăluie arome olfactive de mure, mărăcini şi lavandă, cu nuanţe de pământ de ghiveci şi carne uscată. Pe palat, vinul se continuă cu note de afine, prune coapte, coacăze negre şi cireşe. Finalul elegant şi mătăsos scoate în evidenţă arome de fructe negre, piper alb, chimen, lemn dulce. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, cum ar fi antreuri, carne roşie, vânat sau brânzeturi.