Am ajuns acasa dupa un drum lung in tara cu avioane intarziate, asa cum e la moda acum, putin stresata ca nu apucasem sa vad vinul si sa scriu despre el,...
Deschide review
Am ajuns acasa dupa un drum lung in tara cu avioane intarziate, asa cum e la moda acum, putin stresata ca nu apucasem sa vad vinul si sa scriu despre el, iar deadline-ul ma batea pe spate. Am luat repede sticla, m-am uitat la eticheta si am inceput analiza. The Federalist, un vin cunoscut de care m-ai bausem, undeva demult, cu impresii bune. Maturat in butoaie de Bourbon, hmm...carbune si fum (sa stiti ca la Bourbon – adica whiskey - acestea sunt obligatoriu noi, nu se refolosesc decat pentru alte destinatii). Recolta 2017, super! Mendocino county, zona de coasta, rece cu curenti Antartici, deci aciditate mai mare, mai multa fructuozitate. Zinfandel, Primitivo cum se zice pe la noi, un soi reprezentativ pentru California. Alcoolul 15% pe eticheta, 14,5% pe contraeticheta tradusa si...15,5% pe site, cu precizarea ca pana sa aflu toate aceste informatii deja bausem si nu se simtea deloc. Aromele superbe, foarte multe fructe, asezate in straturi: rosii – zmeura, cirese, apoi negre, prune, cirese salbatice, coacaze, mure urmate de condimente, lemn dulce, cuisoare, piper, eucalipt toate invelite intr-un soi de fum provenit de la un foc cu carbuni. Precum ziceam, gustativ e foarte echilibrat, alcoolul ridicat se completeaza cu aciditatea/fructuozitatea, taninurile sunt ridicate, coapte si moi. Toate acestea fac vinul catifelat si racoritor in acelasi timp si ma face sa ma gandesc doar la un biftec tartar langa, insa cred ca merge si cu coaste la cuptor.
Inchide review
Vinul de astazi nu face niciun secrert despre stilul echipei in care joaca. Este concentrat si ademenitor, intens colorat si bine rotunjit. Parfumul sau...
Deschide review
Vinul de astazi nu face niciun secrert despre stilul echipei in care joaca. Este concentrat si ademenitor, intens colorat si bine rotunjit. Parfumul sau aminteste de fruct bine copt si vanilie, iar gustul se adaposteste in zona gemurilor, pentru a se incorda imediat in directia ciocolatei, a caramelului si lemnului dulce, creionand un mozaic peste care taninurile isi astern pasii domoli, dar apasati.
Inchide review
Zinfandel din Mendocino, cu 15% alcool, maturare in doua tipuri de baric (din care unul folosit pentru Bourbon), fiecare cate 6 luni. Nu e de mirare ca...
Deschide review
Zinfandel din Mendocino, cu 15% alcool, maturare in doua tipuri de baric (din care unul folosit pentru Bourbon), fiecare cate 6 luni. Nu e de mirare ca alcoolul iese in evidenta, ca aromele de vanilie, caramel si... Bourbon sunt in prim plan, ca in ciuda taninurilor foarte fine (si deloc dense) vinul da senzatii de plinatate si onctuozitate. Fructul e - cum altfel? - supracopt, ceea ce cumva se integreaza bine in ansamblu; la asta contribuie si o aciditate neasteptata. Pentru mine e un vin de baut destul de rece (nu mai mult de 12 grade), dar merita sa-l lasati sa se incalzeasca: s-ar putea sa va placa, mai ales ca structural nu isi pierde echilibrul, iar experienta va fi in mod sigur una interesanta.
Inchide review
Am ajuns acasa dupa un drum lung in tara cu avioane intarziate, asa cum e la moda acum, putin stresata ca nu apucasem sa vad vinul si sa scriu despre el,...
Deschide review
Am ajuns acasa dupa un drum lung in tara cu avioane intarziate, asa cum e la moda acum, putin stresata ca nu apucasem sa vad vinul si sa scriu despre el, iar deadline-ul ma batea pe spate. Am luat repede sticla, m-am uitat la eticheta si am inceput analiza. The Federalist, un vin cunoscut de care m-ai bausem, undeva demult, cu impresii bune. Maturat in butoaie de Bourbon, hmm...carbune si fum (sa stiti ca la Bourbon – adica whiskey - acestea sunt obligatoriu noi, nu se refolosesc decat pentru alte destinatii). Recolta 2017, super! Mendocino county, zona de coasta, rece cu curenti Antartici, deci aciditate mai mare, mai multa fructuozitate. Zinfandel, Primitivo cum se zice pe la noi, un soi reprezentativ pentru California. Alcoolul 15% pe eticheta, 14,5% pe contraeticheta tradusa si...15,5% pe site, cu precizarea ca pana sa aflu toate aceste informatii deja bausem si nu se simtea deloc. Aromele superbe, foarte multe fructe, asezate in straturi: rosii – zmeura, cirese, apoi negre, prune, cirese salbatice, coacaze, mure urmate de condimente, lemn dulce, cuisoare, piper, eucalipt toate invelite intr-un soi de fum provenit de la un foc cu carbuni. Precum ziceam, gustativ e foarte echilibrat, alcoolul ridicat se completeaza cu aciditatea/fructuozitatea, taninurile sunt ridicate, coapte si moi. Toate acestea fac vinul catifelat si racoritor in acelasi timp si ma face sa ma gandesc doar la un biftec tartar langa, insa cred ca merge si cu coaste la cuptor.
Inchide review
Vinul de astazi nu face niciun secrert despre stilul echipei in care joaca. Este concentrat si ademenitor, intens colorat si bine rotunjit. Parfumul sau...
Deschide review
Vinul de astazi nu face niciun secrert despre stilul echipei in care joaca. Este concentrat si ademenitor, intens colorat si bine rotunjit. Parfumul sau aminteste de fruct bine copt si vanilie, iar gustul se adaposteste in zona gemurilor, pentru a se incorda imediat in directia ciocolatei, a caramelului si lemnului dulce, creionand un mozaic peste care taninurile isi astern pasii domoli, dar apasati.
Inchide review
Zinfandel din Mendocino, cu 15% alcool, maturare in doua tipuri de baric (din care unul folosit pentru Bourbon), fiecare cate 6 luni. Nu e de mirare ca...
Deschide review
Zinfandel din Mendocino, cu 15% alcool, maturare in doua tipuri de baric (din care unul folosit pentru Bourbon), fiecare cate 6 luni. Nu e de mirare ca alcoolul iese in evidenta, ca aromele de vanilie, caramel si... Bourbon sunt in prim plan, ca in ciuda taninurilor foarte fine (si deloc dense) vinul da senzatii de plinatate si onctuozitate. Fructul e - cum altfel? - supracopt, ceea ce cumva se integreaza bine in ansamblu; la asta contribuie si o aciditate neasteptata. Pentru mine e un vin de baut destul de rece (nu mai mult de 12 grade), dar merita sa-l lasati sa se incalzeasca: s-ar putea sa va placa, mai ales ca structural nu isi pierde echilibrul, iar experienta va fi in mod sigur una interesanta.
Inchide review