Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❤️🍷 Vinul pereche e aici!
Ai până la -24% la +600 de vinuri

TOMMASI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE 2020 Tommasi

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 13,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte... Deschide review

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte lejer, cel puțin în acest stadiu al existenței sale. Aromele amintesc de gem de căpșune, dulceață de cireșe amare, un pic de "crème de cassis", un pic de frunze de dafin și ceva nuanțe autumnale, de covor de frunze uscate într-o pădure de foioase (iertați-mă, vă rog). Mi-a plăcut textura onctuoasă, cu taninuri extrem de bine integrate (și nu tocmai abundente); nu m-a impresionat așa mult aciditatea ușor sub medie (dar asta e și o chestiune de gust personal, mai ales că vinul e echilibrat). Un vin plăcut, de intensitate și persistență medii, care nu cere prea multă atenție din partea degustătorului - doar ați face bine să-l răciți un pic mai mult decât se obișnuiește la vinuri roșii.

Inchide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei),... Deschide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei), maturat 18 luni în butoaie mari (650 l) din stejar şi încă 6 luni în sticlă. Este realizat prin vechea tehnică Ripasso, adică refermentarea vinului tânăr pe boasca rămasă după vinificarea unui Amarone. Culoare vişiniu închis cu bordură cărămizie şi nas elegant, cu fructe negre, piele tăbăcită şi lemn afumat. Corp masiv, taninuri suple, un mic rest de zahăr parţial compensat de aciditate şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust plin, cu prune uscate, cireşe negre şi vişine supracoapte. Postgust lung, cu tonuri de condimente dulci, tabac şi senzaţii minerale, de grafit. Un vin deseori alintat cu porecla “baby Amarone”, acest Ripasso este un foarte bun punct de intrare în universul fascinant al celebrei apelaţii Valpolicella.

Inchide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină... Deschide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină cu talent forța și suplețea, exact ca un mijlocaș versatil care știe când să atace și când să păstreze ritmul. Aromele de cireșe negre, prune și note subtile de tutun și piper negru amintesc de un boxer experimentat – elegant, dar cu o lovitură puternică la momentul potrivit. La trup ne demonstrează un corp mediu spre plin, cu taninuri catifelate și o aciditate destul de sesizabilă care îl face potrivit pentru o repriză lungă de degustare. Finalul este prelung și echilibrat, ca o victorie clară obținută prin strategie și anduranță. Un vin care își joacă bine cartea în orice “competiție” gastronomică de casă sau restaurant.

Inchide review

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte... Deschide review

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte lejer, cel puțin în acest stadiu al existenței sale. Aromele amintesc de gem de căpșune, dulceață de cireșe amare, un pic de "crème de cassis", un pic de frunze de dafin și ceva nuanțe autumnale, de covor de frunze uscate într-o pădure de foioase (iertați-mă, vă rog). Mi-a plăcut textura onctuoasă, cu taninuri extrem de bine integrate (și nu tocmai abundente); nu m-a impresionat așa mult aciditatea ușor sub medie (dar asta e și o chestiune de gust personal, mai ales că vinul e echilibrat). Un vin plăcut, de intensitate și persistență medii, care nu cere prea multă atenție din partea degustătorului - doar ați face bine să-l răciți un pic mai mult decât se obișnuiește la vinuri roșii.

Inchide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei),... Deschide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei), maturat 18 luni în butoaie mari (650 l) din stejar şi încă 6 luni în sticlă. Este realizat prin vechea tehnică Ripasso, adică refermentarea vinului tânăr pe boasca rămasă după vinificarea unui Amarone. Culoare vişiniu închis cu bordură cărămizie şi nas elegant, cu fructe negre, piele tăbăcită şi lemn afumat. Corp masiv, taninuri suple, un mic rest de zahăr parţial compensat de aciditate şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust plin, cu prune uscate, cireşe negre şi vişine supracoapte. Postgust lung, cu tonuri de condimente dulci, tabac şi senzaţii minerale, de grafit. Un vin deseori alintat cu porecla “baby Amarone”, acest Ripasso este un foarte bun punct de intrare în universul fascinant al celebrei apelaţii Valpolicella.

Inchide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină... Deschide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină cu talent forța și suplețea, exact ca un mijlocaș versatil care știe când să atace și când să păstreze ritmul. Aromele de cireșe negre, prune și note subtile de tutun și piper negru amintesc de un boxer experimentat – elegant, dar cu o lovitură puternică la momentul potrivit. La trup ne demonstrează un corp mediu spre plin, cu taninuri catifelate și o aciditate destul de sesizabilă care îl face potrivit pentru o repriză lungă de degustare. Finalul este prelung și echilibrat, ca o victorie clară obținută prin strategie și anduranță. Un vin care își joacă bine cartea în orice “competiție” gastronomică de casă sau restaurant.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 93 puncte Vinous, 92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator

Crama Tommasi, una dintre cele mai renumite și respectate familii de vinificatori din Italia, produce vinuri excepționale din cele mai valoroase regiuni viticole ale țării. "Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC" este un vin creat dintr-o selecție de struguri din viile Conca d’Oro și La Groletta. Este un amestec de 70% Corvina, 25% Rondinella și 5% Corvinone, care beneficiază de o fermentație secundară pe pielițele de Amarone, un proces tradițional ce adaugă complexitate și profunzime vinului. Vinul are o culoare rubinie intensă și note olfactive de gem de cireșe, tutun și piper negru, care îmbogățesc experiența olfactivă. Pe palat, este un vin plin, elegant, cu taninuri fine și postgust lung. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 16-18°C, iar pentru asocieri culinare este ideal alături de carne friptă sau la grătar.

  • sale
TOMMASI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE 2020 sale
  • 95 82 -14%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
95 82 -14%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte... Deschide review

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte lejer, cel puțin în acest stadiu al existenței sale. Aromele amintesc de gem de căpșune, dulceață de cireșe amare, un pic de "crème de cassis", un pic de frunze de dafin și ceva nuanțe autumnale, de covor de frunze uscate într-o pădure de foioase (iertați-mă, vă rog). Mi-a plăcut textura onctuoasă, cu taninuri extrem de bine integrate (și nu tocmai abundente); nu m-a impresionat așa mult aciditatea ușor sub medie (dar asta e și o chestiune de gust personal, mai ales că vinul e echilibrat). Un vin plăcut, de intensitate și persistență medii, care nu cere prea multă atenție din partea degustătorului - doar ați face bine să-l răciți un pic mai mult decât se obișnuiește la vinuri roșii.

Inchide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei),... Deschide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei), maturat 18 luni în butoaie mari (650 l) din stejar şi încă 6 luni în sticlă. Este realizat prin vechea tehnică Ripasso, adică refermentarea vinului tânăr pe boasca rămasă după vinificarea unui Amarone. Culoare vişiniu închis cu bordură cărămizie şi nas elegant, cu fructe negre, piele tăbăcită şi lemn afumat. Corp masiv, taninuri suple, un mic rest de zahăr parţial compensat de aciditate şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust plin, cu prune uscate, cireşe negre şi vişine supracoapte. Postgust lung, cu tonuri de condimente dulci, tabac şi senzaţii minerale, de grafit. Un vin deseori alintat cu porecla “baby Amarone”, acest Ripasso este un foarte bun punct de intrare în universul fascinant al celebrei apelaţii Valpolicella.

Inchide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină... Deschide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină cu talent forța și suplețea, exact ca un mijlocaș versatil care știe când să atace și când să păstreze ritmul. Aromele de cireșe negre, prune și note subtile de tutun și piper negru amintesc de un boxer experimentat – elegant, dar cu o lovitură puternică la momentul potrivit. La trup ne demonstrează un corp mediu spre plin, cu taninuri catifelate și o aciditate destul de sesizabilă care îl face potrivit pentru o repriză lungă de degustare. Finalul este prelung și echilibrat, ca o victorie clară obținută prin strategie și anduranță. Un vin care își joacă bine cartea în orice “competiție” gastronomică de casă sau restaurant.

Inchide review

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte... Deschide review

Deși nu-mi place sa contrazic *acel* site popular de recenzii populare (repetiția e intenționată), acesta e un Valpolicella Classico Superiore foarte lejer, cel puțin în acest stadiu al existenței sale. Aromele amintesc de gem de căpșune, dulceață de cireșe amare, un pic de "crème de cassis", un pic de frunze de dafin și ceva nuanțe autumnale, de covor de frunze uscate într-o pădure de foioase (iertați-mă, vă rog). Mi-a plăcut textura onctuoasă, cu taninuri extrem de bine integrate (și nu tocmai abundente); nu m-a impresionat așa mult aciditatea ușor sub medie (dar asta e și o chestiune de gust personal, mai ales că vinul e echilibrat). Un vin plăcut, de intensitate și persistență medii, care nu cere prea multă atenție din partea degustătorului - doar ați face bine să-l răciți un pic mai mult decât se obișnuiește la vinuri roșii.

Inchide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei),... Deschide review

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei), maturat 18 luni în butoaie mari (650 l) din stejar şi încă 6 luni în sticlă. Este realizat prin vechea tehnică Ripasso, adică refermentarea vinului tânăr pe boasca rămasă după vinificarea unui Amarone. Culoare vişiniu închis cu bordură cărămizie şi nas elegant, cu fructe negre, piele tăbăcită şi lemn afumat. Corp masiv, taninuri suple, un mic rest de zahăr parţial compensat de aciditate şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust plin, cu prune uscate, cireşe negre şi vişine supracoapte. Postgust lung, cu tonuri de condimente dulci, tabac şi senzaţii minerale, de grafit. Un vin deseori alintat cu porecla “baby Amarone”, acest Ripasso este un foarte bun punct de intrare în universul fascinant al celebrei apelaţii Valpolicella.

Inchide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină... Deschide review

Tommasi Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020 este ca un maratonist de elită: echilibrat, rezistent și cu o evoluție controlată. Vinul combină cu talent forța și suplețea, exact ca un mijlocaș versatil care știe când să atace și când să păstreze ritmul. Aromele de cireșe negre, prune și note subtile de tutun și piper negru amintesc de un boxer experimentat – elegant, dar cu o lovitură puternică la momentul potrivit. La trup ne demonstrează un corp mediu spre plin, cu taninuri catifelate și o aciditate destul de sesizabilă care îl face potrivit pentru o repriză lungă de degustare. Finalul este prelung și echilibrat, ca o victorie clară obținută prin strategie și anduranță. Un vin care își joacă bine cartea în orice “competiție” gastronomică de casă sau restaurant.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 93 puncte Vinous, 92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator

Crama Tommasi, una dintre cele mai renumite și respectate familii de vinificatori din Italia, produce vinuri excepționale din cele mai valoroase regiuni viticole ale țării. "Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC" este un vin creat dintr-o selecție de struguri din viile Conca d’Oro și La Groletta. Este un amestec de 70% Corvina, 25% Rondinella și 5% Corvinone, care beneficiază de o fermentație secundară pe pielițele de Amarone, un proces tradițional ce adaugă complexitate și profunzime vinului. Vinul are o culoare rubinie intensă și note olfactive de gem de cireșe, tutun și piper negru, care îmbogățesc experiența olfactivă. Pe palat, este un vin plin, elegant, cu taninuri fine și postgust lung. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 16-18°C, iar pentru asocieri culinare este ideal alături de carne friptă sau la grătar.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...