TOMMASI VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE 2020 Tommasi
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- CUPAJ
- 13,5%
- ITALIA
CE SPUN EXPERTII:
93 puncte Vinous, 92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator
Crama Tommasi, una dintre cele mai renumite și respectate familii de vinificatori din Italia, produce vinuri excepționale din cele mai valoroase regiuni viticole ale țării. "Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC" este un vin creat dintr-o selecție de struguri din viile Conca d’Oro și La Groletta. Este un amestec de 70% Corvina, 25% Rondinella și 5% Corvinone, care beneficiază de o fermentație secundară pe pielițele de Amarone, un proces tradițional ce adaugă complexitate și profunzime vinului. Vinul are o culoare rubinie intensă și note olfactive de gem de cireșe, tutun și piper negru, care îmbogățesc experiența olfactivă. Pe palat, este un vin plin, elegant, cu taninuri fine și postgust lung. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 16-18°C, iar pentru asocieri culinare este ideal alături de carne friptă sau la grătar.
- sale

-
9582 -14%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
CE SPUN EXPERTII:
93 puncte Vinous, 92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator
Crama Tommasi, una dintre cele mai renumite și respectate familii de vinificatori din Italia, produce vinuri excepționale din cele mai valoroase regiuni viticole ale țării. "Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC" este un vin creat dintr-o selecție de struguri din viile Conca d’Oro și La Groletta. Este un amestec de 70% Corvina, 25% Rondinella și 5% Corvinone, care beneficiază de o fermentație secundară pe pielițele de Amarone, un proces tradițional ce adaugă complexitate și profunzime vinului. Vinul are o culoare rubinie intensă și note olfactive de gem de cireșe, tutun și piper negru, care îmbogățesc experiența olfactivă. Pe palat, este un vin plin, elegant, cu taninuri fine și postgust lung. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 16-18°C, iar pentru asocieri culinare este ideal alături de carne friptă sau la grătar.