Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❄️ WHITE FRIDAY continuă!
Ai până la -47% la +500 de vinuri

TORRE RRACINA NERO D'AVOLA 2019 Botter

CE SPUN EXPERTII:

Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente... Deschide review

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente Appassite” te duce imediat cu gandul la gemuri, ciocolate si alte dulcegarii, acest vin livreaza preponderent in zona fructului proaspat, cu prune, afine si smochina verde in prim plan. Cele sase luni de maturare in lemn nu-i aduc fum si taninuri neprietenoase, ci mai mult condimente, astfel ca vinul devine mai complex si mai elegant. Aciditatea vie, structura mladioasa, dar extrem de bine definta, precum si extractul nu foarte ridicat accentueaza senzatia de prospetime. Nu-i deloc rau acum, dar, sincer, parca mi-as pune vreo doua, trei sticle la pastrare, sa uit de ele vreo 2-3 anisori...

Inchide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La... Deschide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La fel ca in ultimele cateva cazuri de vinuri din sudul Italiei gustate recent, se simte un viraj puternic de la vinurile gemoase, cu mult lemn, produse predominant pana recent, catre vinuri cu fructul mai bine definit. Aceasta uscare scurta a strugurilor nu a dus la un alcool exagerat (un foarte decent 13,5%), nici la vreun vin hipereextractiv, ci la niste arome un pic mai concentrate, dar placute, si asezate pe un corp doar putin peste medie, bine echilibrat de aciditate. Aromele un pic mai inchise, specifice soiului (mure, coacaze, dude negre), in combinatie cu usoarele tuse de fum si condimentele sesizabile pe finalul gustului nu pot clasifica vinul nici ca lejer, nici ca vesel. Este mai degraba un vin de baut in cupluri, eventual langa o carne rosie un pic picanta.

Inchide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia.... Deschide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia. Un nero d’avola foarte intens si ofertant aromatic. Acopera un spectru larg, de la fructele negre si rosii coapte si carnoase pana la condimente, usor sangvinc pe alocuri. Gust la fel, intens, de o asprime delicata, concentrat si lung.

Inchide review

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente... Deschide review

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente Appassite” te duce imediat cu gandul la gemuri, ciocolate si alte dulcegarii, acest vin livreaza preponderent in zona fructului proaspat, cu prune, afine si smochina verde in prim plan. Cele sase luni de maturare in lemn nu-i aduc fum si taninuri neprietenoase, ci mai mult condimente, astfel ca vinul devine mai complex si mai elegant. Aciditatea vie, structura mladioasa, dar extrem de bine definta, precum si extractul nu foarte ridicat accentueaza senzatia de prospetime. Nu-i deloc rau acum, dar, sincer, parca mi-as pune vreo doua, trei sticle la pastrare, sa uit de ele vreo 2-3 anisori...

Inchide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La... Deschide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La fel ca in ultimele cateva cazuri de vinuri din sudul Italiei gustate recent, se simte un viraj puternic de la vinurile gemoase, cu mult lemn, produse predominant pana recent, catre vinuri cu fructul mai bine definit. Aceasta uscare scurta a strugurilor nu a dus la un alcool exagerat (un foarte decent 13,5%), nici la vreun vin hipereextractiv, ci la niste arome un pic mai concentrate, dar placute, si asezate pe un corp doar putin peste medie, bine echilibrat de aciditate. Aromele un pic mai inchise, specifice soiului (mure, coacaze, dude negre), in combinatie cu usoarele tuse de fum si condimentele sesizabile pe finalul gustului nu pot clasifica vinul nici ca lejer, nici ca vesel. Este mai degraba un vin de baut in cupluri, eventual langa o carne rosie un pic picanta.

Inchide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia.... Deschide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia. Un nero d’avola foarte intens si ofertant aromatic. Acopera un spectru larg, de la fructele negre si rosii coapte si carnoase pana la condimente, usor sangvinc pe alocuri. Gust la fel, intens, de o asprime delicata, concentrat si lung.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

96 puncte Luca Maroni

Sicilia este o binecunoscuta regiune viticola din Italia, cunoscuta si sub numele de “Tara Soarelui”. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Torre Rracira Nero D’Avola, un vin rosu sec rubiniu. Realizat din soiul de struguri Nero D’Avola, vinul aduce in prim plan note fructate si usor picante. Pe palat, se remarca aromele bine conturate de fructe rosii coapte si smochine. Finalul este persistent, rotund, cu taninuri bine definite, predominand si aici nuantele fructate, la care se adauga cele de vanilie. Degustati acest vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de branzeturi, preparate din carne de vanat, carne la gratar sau carne prajita.

  • whitefriday
TORRE RRACINA NERO D'AVOLA 2019 whitefriday
  • 60 56 -7%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
60 56 -7%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente... Deschide review

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente Appassite” te duce imediat cu gandul la gemuri, ciocolate si alte dulcegarii, acest vin livreaza preponderent in zona fructului proaspat, cu prune, afine si smochina verde in prim plan. Cele sase luni de maturare in lemn nu-i aduc fum si taninuri neprietenoase, ci mai mult condimente, astfel ca vinul devine mai complex si mai elegant. Aciditatea vie, structura mladioasa, dar extrem de bine definta, precum si extractul nu foarte ridicat accentueaza senzatia de prospetime. Nu-i deloc rau acum, dar, sincer, parca mi-as pune vreo doua, trei sticle la pastrare, sa uit de ele vreo 2-3 anisori...

Inchide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La... Deschide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La fel ca in ultimele cateva cazuri de vinuri din sudul Italiei gustate recent, se simte un viraj puternic de la vinurile gemoase, cu mult lemn, produse predominant pana recent, catre vinuri cu fructul mai bine definit. Aceasta uscare scurta a strugurilor nu a dus la un alcool exagerat (un foarte decent 13,5%), nici la vreun vin hipereextractiv, ci la niste arome un pic mai concentrate, dar placute, si asezate pe un corp doar putin peste medie, bine echilibrat de aciditate. Aromele un pic mai inchise, specifice soiului (mure, coacaze, dude negre), in combinatie cu usoarele tuse de fum si condimentele sesizabile pe finalul gustului nu pot clasifica vinul nici ca lejer, nici ca vesel. Este mai degraba un vin de baut in cupluri, eventual langa o carne rosie un pic picanta.

Inchide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia.... Deschide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia. Un nero d’avola foarte intens si ofertant aromatic. Acopera un spectru larg, de la fructele negre si rosii coapte si carnoase pana la condimente, usor sangvinc pe alocuri. Gust la fel, intens, de o asprime delicata, concentrat si lung.

Inchide review

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente... Deschide review

Torre Rracina 2019 este, in primul rand, foarte tanar. Dar si extrem de usor de baut si de inteles. Chiar daca indicatia „Leggermente Appassite” te duce imediat cu gandul la gemuri, ciocolate si alte dulcegarii, acest vin livreaza preponderent in zona fructului proaspat, cu prune, afine si smochina verde in prim plan. Cele sase luni de maturare in lemn nu-i aduc fum si taninuri neprietenoase, ci mai mult condimente, astfel ca vinul devine mai complex si mai elegant. Aciditatea vie, structura mladioasa, dar extrem de bine definta, precum si extractul nu foarte ridicat accentueaza senzatia de prospetime. Nu-i deloc rau acum, dar, sincer, parca mi-as pune vreo doua, trei sticle la pastrare, sa uit de ele vreo 2-3 anisori...

Inchide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La... Deschide review

Un vin despre care producatorul spune ca este “legermente appasito”, adica strugurii au fost lasati sa se usuce un pic, dar nu prea mult. La fel ca in ultimele cateva cazuri de vinuri din sudul Italiei gustate recent, se simte un viraj puternic de la vinurile gemoase, cu mult lemn, produse predominant pana recent, catre vinuri cu fructul mai bine definit. Aceasta uscare scurta a strugurilor nu a dus la un alcool exagerat (un foarte decent 13,5%), nici la vreun vin hipereextractiv, ci la niste arome un pic mai concentrate, dar placute, si asezate pe un corp doar putin peste medie, bine echilibrat de aciditate. Aromele un pic mai inchise, specifice soiului (mure, coacaze, dude negre), in combinatie cu usoarele tuse de fum si condimentele sesizabile pe finalul gustului nu pot clasifica vinul nici ca lejer, nici ca vesel. Este mai degraba un vin de baut in cupluri, eventual langa o carne rosie un pic picanta.

Inchide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia.... Deschide review

O alta eticheta din vasta colectie a casei Botter , producator si distribuitor din nord-estul Italiei specializat pe export, de data aceasta din Sicilia. Un nero d’avola foarte intens si ofertant aromatic. Acopera un spectru larg, de la fructele negre si rosii coapte si carnoase pana la condimente, usor sangvinc pe alocuri. Gust la fel, intens, de o asprime delicata, concentrat si lung.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

96 puncte Luca Maroni

Sicilia este o binecunoscuta regiune viticola din Italia, cunoscuta si sub numele de “Tara Soarelui”. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Torre Rracira Nero D’Avola, un vin rosu sec rubiniu. Realizat din soiul de struguri Nero D’Avola, vinul aduce in prim plan note fructate si usor picante. Pe palat, se remarca aromele bine conturate de fructe rosii coapte si smochine. Finalul este persistent, rotund, cu taninuri bine definite, predominand si aici nuantele fructate, la care se adauga cele de vanilie. Degustati acest vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de branzeturi, preparate din carne de vanat, carne la gratar sau carne prajita.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...