TRIPTIC 2021 Velvet Winery
Velvet Winery a fost fondată în 2018 şi include podgorii de viţă-de-vie în regiunea Dealu Mare – Tohani, judeţul Prahova. Un concept de crama "boutique", Velvet Winery este localizată în podgoria Tohani, la o altitudine de peste 400 m, iar plantaţia de viţă-de-vie se întinde pe o suprafaţă de 36 ha de teren. Aici sunt cultivate soiuri româneşti (Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), dar şi soiuri internaţionale (Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc şi Syrah). De acolo vine şi recomandarea noastră de astăzi, Triptic 2021, vin creat de Liviu Grigorică, un asamblaj alb din Fetească Regală, Fetească Albă şi Fetească Neagră. De culoare galben pai, vinul scoate în evidenţă note olfactive de dulceaţă de piersici, cireşe albe şi piper roşu. Pe palat, dezvăluie o aciditate plăcută, final prelung, cu arome de fructe albe şi vanilie. Savuraţi-l la 8-10 grade Celsius în asociere cu peşte sau pasăre, de preferinţă cu sosuri mai picante.
Velvet Winery a fost fondată în 2018 şi include podgorii de viţă-de-vie în regiunea Dealu Mare – Tohani, judeţul Prahova. Un concept de crama "boutique", Velvet Winery este localizată în podgoria Tohani, la o altitudine de peste 400 m, iar plantaţia de viţă-de-vie se întinde pe o suprafaţă de 36 ha de teren. Aici sunt cultivate soiuri româneşti (Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), dar şi soiuri internaţionale (Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc şi Syrah). De acolo vine şi recomandarea noastră de astăzi, Triptic 2021, vin creat de Liviu Grigorică, un asamblaj alb din Fetească Regală, Fetească Albă şi Fetească Neagră. De culoare galben pai, vinul scoate în evidenţă note olfactive de dulceaţă de piersici, cireşe albe şi piper roşu. Pe palat, dezvăluie o aciditate plăcută, final prelung, cu arome de fructe albe şi vanilie. Savuraţi-l la 8-10 grade Celsius în asociere cu peşte sau pasăre, de preferinţă cu sosuri mai picante.