ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015 Kaiken
95 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Spectator
Aurelio Montes, fondatorul cramei Bodega Montes, a calatorit in Anzi de mai multe ori pana cand a redescoperit in 2000 frumusetea si oportunitatile regiunii Mendoza, o zona cu podgorii de vita de vie si oameni muncitori. Tocmai de aceea, in 2001 a fondat Kaiken Wines, o crama al carei nume este inspirat de “caiguen”, o rata salbatica originara din Patagonia, care in fiecare an zboara deasupra Anzilor, intre Argentina si Chile, angajandu-se intr-un drum-provocare destul de dificil. Asta a fost si pentru Aurelio Montes aceasta noua aventura: o mare provocare pe care a pariat si pentru care a lucrat intens. Astazi, Kaiken Wines este o afacere de familie de succes, cu vinuri a caror calitate este recunoscuta peste tot in lume. Recomandarea noastra, Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon 2015, este un vin intens, dar totodata rafinat, cu note de coacaze negre si cirese. Bogat in taninuri promitatoare si aromate, vinul este unul sofisticat, cu un final lung si incantator. Serviti acest vin la 15-17 grade Celsius, alaturi de branzeturi fine sau preparate sofisticate, ce pot imbina carnea cu fructele usor acrisoare.
Food Pairing: Piept de rata, piure cu trufe si reductie de vin rosu, anason si portocala de la AV8.ro
95 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Spectator
Aurelio Montes, fondatorul cramei Bodega Montes, a calatorit in Anzi de mai multe ori pana cand a redescoperit in 2000 frumusetea si oportunitatile regiunii Mendoza, o zona cu podgorii de vita de vie si oameni muncitori. Tocmai de aceea, in 2001 a fondat Kaiken Wines, o crama al carei nume este inspirat de “caiguen”, o rata salbatica originara din Patagonia, care in fiecare an zboara deasupra Anzilor, intre Argentina si Chile, angajandu-se intr-un drum-provocare destul de dificil. Asta a fost si pentru Aurelio Montes aceasta noua aventura: o mare provocare pe care a pariat si pentru care a lucrat intens. Astazi, Kaiken Wines este o afacere de familie de succes, cu vinuri a caror calitate este recunoscuta peste tot in lume. Recomandarea noastra, Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon 2015, este un vin intens, dar totodata rafinat, cu note de coacaze negre si cirese. Bogat in taninuri promitatoare si aromate, vinul este unul sofisticat, cu un final lung si incantator. Serviti acest vin la 15-17 grade Celsius, alaturi de branzeturi fine sau preparate sofisticate, ce pot imbina carnea cu fructele usor acrisoare.
Food Pairing: Piept de rata, piure cu trufe si reductie de vin rosu, anason si portocala de la AV8.ro