Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA RESERVA 2021 Valea Ascunsă

CE SPUN EXPERTII:

Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are... Deschide review

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

Inchide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe... Deschide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe crame au reusit sa surprinda prin vinuri moderne, vibrante, cu o aciditate nativa reconfortanta, dar si prin vinuri rosii mai suple si mai versatile gastronomic decat rudele lor mai sudice. Astazi avem un vin de la o astfel de crama, o Feteasca neagra baricata 12 luni. Supletea de care vorbeam nu inseamna ca ii lipseste ceva, ci doar ca profilul este mai prietenos, mai mladios, cu un caracter tanic mai rezervat. Descoperim fructe rosii, prune, un profil usor condimentat, la confluenta vinului cu lemnul: cuisoare, lemn dulce, vanilie. Transmite ceva tumultos, proaspat si pentru aceste considerente plasam vinul de astazi de partea buna a vietii!

Inchide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata... Deschide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata cu acest soi in Romania este in jur de 4000 de ha. Desigur, ne-am fi asteptat la mai mult si ne-am fi dorit mai mult pentru ca e unul dintre soiurile pe care le consideram portdrapelul vinurilor romanesti. Podgoria Lechinta este una dintre cele mai nordice, aflata in mijlocul Ardealului, pe dealurile din jurul Bistritei, cu toamne lungi, in general uscate, insa daca nu ai noroc poate si ploua destul de mult. Cele mai bune pozitii sunt cu expunere sudica, precum acestea de unde provine acest vin din Feteasca Neagra. Ca mai toate vinurile ce vin din zone mai reci aromele sunt cu multe fructe proaspete, rosii, prune, cirese, visine dar si ceva negre, cirese, prune proaspete si uscate, imbinate perfect cu cele provenite de la 12 luni de maturare la butoi de stejar, lemn dulce, vanile, ciocolata. Aciditatea este ridicata, de unde si prospetimea vinului, taninurile sunt moi si catifelate, conferindu-i vinului o anumita eleganta. Mineralitatea specifica zonei isi face simtita prezenta in post gustul lung.

Inchide review

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are... Deschide review

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

Inchide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe... Deschide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe crame au reusit sa surprinda prin vinuri moderne, vibrante, cu o aciditate nativa reconfortanta, dar si prin vinuri rosii mai suple si mai versatile gastronomic decat rudele lor mai sudice. Astazi avem un vin de la o astfel de crama, o Feteasca neagra baricata 12 luni. Supletea de care vorbeam nu inseamna ca ii lipseste ceva, ci doar ca profilul este mai prietenos, mai mladios, cu un caracter tanic mai rezervat. Descoperim fructe rosii, prune, un profil usor condimentat, la confluenta vinului cu lemnul: cuisoare, lemn dulce, vanilie. Transmite ceva tumultos, proaspat si pentru aceste considerente plasam vinul de astazi de partea buna a vietii!

Inchide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata... Deschide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata cu acest soi in Romania este in jur de 4000 de ha. Desigur, ne-am fi asteptat la mai mult si ne-am fi dorit mai mult pentru ca e unul dintre soiurile pe care le consideram portdrapelul vinurilor romanesti. Podgoria Lechinta este una dintre cele mai nordice, aflata in mijlocul Ardealului, pe dealurile din jurul Bistritei, cu toamne lungi, in general uscate, insa daca nu ai noroc poate si ploua destul de mult. Cele mai bune pozitii sunt cu expunere sudica, precum acestea de unde provine acest vin din Feteasca Neagra. Ca mai toate vinurile ce vin din zone mai reci aromele sunt cu multe fructe proaspete, rosii, prune, cirese, visine dar si ceva negre, cirese, prune proaspete si uscate, imbinate perfect cu cele provenite de la 12 luni de maturare la butoi de stejar, lemn dulce, vanile, ciocolata. Aciditatea este ridicata, de unde si prospetimea vinului, taninurile sunt moi si catifelate, conferindu-i vinului o anumita eleganta. Mineralitatea specifica zonei isi face simtita prezenta in post gustul lung.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Valea Ascunsa are o capacitate de productie de 100.000 de litri pe an, mizand intotdeauna pe cele mai inalte standarde de tehnologie. Soiurile de struguri cultivate aici sunt Feteasca alba, Feteasca regala, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Feteasca Neagra. Vinul de astazi, Reserva Feteasca Neagra 2021, este un vin rosu sec, care prezinta o aciditate bine conturata, rotund, cu arome de cirese, prune, ciocolata, vanilie si scortisoara. Va recomandam degustarea acestui vin la o temperatura de 16-18°C, in diverse combinatii culinare, de la paste cu sos rosu si preparate din carne rosie pana la branzeturi cu mucegai.

VALEA ASCUNSA FETEASCA NEAGRA RESERVA 2021
  • 59
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
59
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Mihai Oprea
Mihai Oprea
George Mitea
George Mitea
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are... Deschide review

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

Inchide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe... Deschide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe crame au reusit sa surprinda prin vinuri moderne, vibrante, cu o aciditate nativa reconfortanta, dar si prin vinuri rosii mai suple si mai versatile gastronomic decat rudele lor mai sudice. Astazi avem un vin de la o astfel de crama, o Feteasca neagra baricata 12 luni. Supletea de care vorbeam nu inseamna ca ii lipseste ceva, ci doar ca profilul este mai prietenos, mai mladios, cu un caracter tanic mai rezervat. Descoperim fructe rosii, prune, un profil usor condimentat, la confluenta vinului cu lemnul: cuisoare, lemn dulce, vanilie. Transmite ceva tumultos, proaspat si pentru aceste considerente plasam vinul de astazi de partea buna a vietii!

Inchide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata... Deschide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata cu acest soi in Romania este in jur de 4000 de ha. Desigur, ne-am fi asteptat la mai mult si ne-am fi dorit mai mult pentru ca e unul dintre soiurile pe care le consideram portdrapelul vinurilor romanesti. Podgoria Lechinta este una dintre cele mai nordice, aflata in mijlocul Ardealului, pe dealurile din jurul Bistritei, cu toamne lungi, in general uscate, insa daca nu ai noroc poate si ploua destul de mult. Cele mai bune pozitii sunt cu expunere sudica, precum acestea de unde provine acest vin din Feteasca Neagra. Ca mai toate vinurile ce vin din zone mai reci aromele sunt cu multe fructe proaspete, rosii, prune, cirese, visine dar si ceva negre, cirese, prune proaspete si uscate, imbinate perfect cu cele provenite de la 12 luni de maturare la butoi de stejar, lemn dulce, vanile, ciocolata. Aciditatea este ridicata, de unde si prospetimea vinului, taninurile sunt moi si catifelate, conferindu-i vinului o anumita eleganta. Mineralitatea specifica zonei isi face simtita prezenta in post gustul lung.

Inchide review

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are... Deschide review

"Hidden Valley of the Teaca Hills" s-ar fi numit acest vin daca ar fi fost american ori australian, si nu i-ar fi stat rau deloc, deoarece are reale valente internationale in stil. Aici soiul Feteasca Neagra capata o identitate mai cosmopolita, combinand notele caracteristice de pruna uscata cu nuante mai fine de cuisoare, si chiar usor mentolate, de eucalipt. Corpul este suplu cu tanini bine integrati, asa cum ii sta bine unui vin modern, cu aciditate medie si final usor intepator. As putea vedea acest vin cu usurinta in meniurile unor hoteluri internationale, deoarece e polivalent in potriviri culinare. Ce ziceti de pulled pork cu chutney de mere?

Inchide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe... Deschide review

Bistrita Nasaud nu este primul judet al tarii la care te gandesti cand vine vorba despre vin, insa exista traditie acolo, iar in ultimii ani mai multe crame au reusit sa surprinda prin vinuri moderne, vibrante, cu o aciditate nativa reconfortanta, dar si prin vinuri rosii mai suple si mai versatile gastronomic decat rudele lor mai sudice. Astazi avem un vin de la o astfel de crama, o Feteasca neagra baricata 12 luni. Supletea de care vorbeam nu inseamna ca ii lipseste ceva, ci doar ca profilul este mai prietenos, mai mladios, cu un caracter tanic mai rezervat. Descoperim fructe rosii, prune, un profil usor condimentat, la confluenta vinului cu lemnul: cuisoare, lemn dulce, vanilie. Transmite ceva tumultos, proaspat si pentru aceste considerente plasam vinul de astazi de partea buna a vietii!

Inchide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata... Deschide review

De obicei cand te gandesti la Feteasca Neagra, Transilvania este undeva prin coada listei ca si posibila provenienta a vinului. Suprafata totala plantata cu acest soi in Romania este in jur de 4000 de ha. Desigur, ne-am fi asteptat la mai mult si ne-am fi dorit mai mult pentru ca e unul dintre soiurile pe care le consideram portdrapelul vinurilor romanesti. Podgoria Lechinta este una dintre cele mai nordice, aflata in mijlocul Ardealului, pe dealurile din jurul Bistritei, cu toamne lungi, in general uscate, insa daca nu ai noroc poate si ploua destul de mult. Cele mai bune pozitii sunt cu expunere sudica, precum acestea de unde provine acest vin din Feteasca Neagra. Ca mai toate vinurile ce vin din zone mai reci aromele sunt cu multe fructe proaspete, rosii, prune, cirese, visine dar si ceva negre, cirese, prune proaspete si uscate, imbinate perfect cu cele provenite de la 12 luni de maturare la butoi de stejar, lemn dulce, vanile, ciocolata. Aciditatea este ridicata, de unde si prospetimea vinului, taninurile sunt moi si catifelate, conferindu-i vinului o anumita eleganta. Mineralitatea specifica zonei isi face simtita prezenta in post gustul lung.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Valea Ascunsa are o capacitate de productie de 100.000 de litri pe an, mizand intotdeauna pe cele mai inalte standarde de tehnologie. Soiurile de struguri cultivate aici sunt Feteasca alba, Feteasca regala, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Feteasca Neagra. Vinul de astazi, Reserva Feteasca Neagra 2021, este un vin rosu sec, care prezinta o aciditate bine conturata, rotund, cu arome de cirese, prune, ciocolata, vanilie si scortisoara. Va recomandam degustarea acestui vin la o temperatura de 16-18°C, in diverse combinatii culinare, de la paste cu sos rosu si preparate din carne rosie pana la branzeturi cu mucegai.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...