Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

VIA COLȚUL PIETREI SAUVIGNON BLANC 2023 Vitis Metamorfosis

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Mihai Oprea
Mihai Oprea

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât... Deschide review

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât olfactiv cât și gustativ, există un echilibru plăcut intre dulceața fructului si accentele citrice, acide; în plus, lipsesc notele - pentru mine neplăcute - de tioli. Un Sauvignon Blanc foarte competent, care va plăcea multor tipuri diferite de băutori de vin.

Inchide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și... Deschide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și expresiv, de o calitate mult peste medie, acest sortiment al Cramei Vitis Metamorfosis este alegerea excelentă pentru preparatele ușoare, de vară, să nu mai vorbesc că, bine răcorit, face minuni seara, pe canicula de acum. Se înscrie printre Sauvignon-urile albe preferate de mine, pentru că aromele, gustul și structura sa în înscriu între vinurile ușor de înțeles, deși este îndeajuns de complex, totodată.

Inchide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill,... Deschide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill, fasole verde în sos de iaurt cu usturoi, cocoșel la cuptor marinat în unt cu ierburi, ardei copți, și o salată de varză proaspătă cu morcovi. Deși pare o masă bogată, sunt preparate ușoare și aromate, cu texturi diferite, predominând contrastul între frăgezime, cremozitate, și crocant. Avem nevoie de un vin cu o aciditate înaltă, vibrantă, care să facă față atâtor texturi, ar mai trebui ceva arome intense, bine conturate, tot din registrul floral-vegetal, parcă ceva mai coapte să-i dea rotunjime; mai avem nevoie și de un pic de corpolență, doar un pic, să nu se piardă complet. Iar un final citric-mineral, răcoritor, întregește alcătuirea: Sauvignon Blanc "Colțul Pietrei" 2023, din Dealu Mare, de la Viile Metamorfozis.

Inchide review

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât... Deschide review

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât olfactiv cât și gustativ, există un echilibru plăcut intre dulceața fructului si accentele citrice, acide; în plus, lipsesc notele - pentru mine neplăcute - de tioli. Un Sauvignon Blanc foarte competent, care va plăcea multor tipuri diferite de băutori de vin.

Inchide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și... Deschide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și expresiv, de o calitate mult peste medie, acest sortiment al Cramei Vitis Metamorfosis este alegerea excelentă pentru preparatele ușoare, de vară, să nu mai vorbesc că, bine răcorit, face minuni seara, pe canicula de acum. Se înscrie printre Sauvignon-urile albe preferate de mine, pentru că aromele, gustul și structura sa în înscriu între vinurile ușor de înțeles, deși este îndeajuns de complex, totodată.

Inchide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill,... Deschide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill, fasole verde în sos de iaurt cu usturoi, cocoșel la cuptor marinat în unt cu ierburi, ardei copți, și o salată de varză proaspătă cu morcovi. Deși pare o masă bogată, sunt preparate ușoare și aromate, cu texturi diferite, predominând contrastul între frăgezime, cremozitate, și crocant. Avem nevoie de un vin cu o aciditate înaltă, vibrantă, care să facă față atâtor texturi, ar mai trebui ceva arome intense, bine conturate, tot din registrul floral-vegetal, parcă ceva mai coapte să-i dea rotunjime; mai avem nevoie și de un pic de corpolență, doar un pic, să nu se piardă complet. Iar un final citric-mineral, răcoritor, întregește alcătuirea: Sauvignon Blanc "Colțul Pietrei" 2023, din Dealu Mare, de la Viile Metamorfozis.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Vitis Metamorfosis a luat ființă în anul 2008 din dorința proprietarilor - Marchesi Antinori și Familia Rista, nume de referință din industria vinului, de a crea și în România vinuri de calitate superioară. Pentru cultivarea Viilor Metamorfosis au fost selectate cele mai bune terenuri, cu scopul de a exprima pe deplin terroir-ul divers al Podgoriei Dealu Mare. Viile au fost plantate pe coline cu pante line, iar soiurile de struguri au fost strict selecționate în funcție de caracteristicile fiecărei parcele în parte. Vinul pe care vi-l propunem astăzi provine din via Colțul Pietrei, vie care produce struguri de calitate superioară datorită unei combinații de elemente precum solul, topografia, precipitațiile, lumina și căldura soarelui, ce favorizează în mod deosebit cultivarea strugurilor Sauvignon Blanc și Syrah în acest loc.

Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2023 se deschide cu arome intense de fructe exotice și flori de salcâm, care se întretaie armonios cu note minerale. Vinul este echilibrat, are o corpolență medie și un post-gust persistent ce aduce în prim-plan caracterul fructat (caise și smochine). Se recomandă servirea la 8 grade Celsius, alături de mâncăruri asiatice, preparate din carne albă, salate.

VIA COLȚUL PIETREI SAUVIGNON BLANC 2023
  • 55
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
55
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Mihai Oprea
Mihai Oprea

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât... Deschide review

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât olfactiv cât și gustativ, există un echilibru plăcut intre dulceața fructului si accentele citrice, acide; în plus, lipsesc notele - pentru mine neplăcute - de tioli. Un Sauvignon Blanc foarte competent, care va plăcea multor tipuri diferite de băutori de vin.

Inchide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și... Deschide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și expresiv, de o calitate mult peste medie, acest sortiment al Cramei Vitis Metamorfosis este alegerea excelentă pentru preparatele ușoare, de vară, să nu mai vorbesc că, bine răcorit, face minuni seara, pe canicula de acum. Se înscrie printre Sauvignon-urile albe preferate de mine, pentru că aromele, gustul și structura sa în înscriu între vinurile ușor de înțeles, deși este îndeajuns de complex, totodată.

Inchide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill,... Deschide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill, fasole verde în sos de iaurt cu usturoi, cocoșel la cuptor marinat în unt cu ierburi, ardei copți, și o salată de varză proaspătă cu morcovi. Deși pare o masă bogată, sunt preparate ușoare și aromate, cu texturi diferite, predominând contrastul între frăgezime, cremozitate, și crocant. Avem nevoie de un vin cu o aciditate înaltă, vibrantă, care să facă față atâtor texturi, ar mai trebui ceva arome intense, bine conturate, tot din registrul floral-vegetal, parcă ceva mai coapte să-i dea rotunjime; mai avem nevoie și de un pic de corpolență, doar un pic, să nu se piardă complet. Iar un final citric-mineral, răcoritor, întregește alcătuirea: Sauvignon Blanc "Colțul Pietrei" 2023, din Dealu Mare, de la Viile Metamorfozis.

Inchide review

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât... Deschide review

Iată un Sauvignon Blanc românesc dintr-o specie rară: solar, cu mult fruct bine copt, și totuși echilibrat, plin de prospețime. Atât olfactiv cât și gustativ, există un echilibru plăcut intre dulceața fructului si accentele citrice, acide; în plus, lipsesc notele - pentru mine neplăcute - de tioli. Un Sauvignon Blanc foarte competent, care va plăcea multor tipuri diferite de băutori de vin.

Inchide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și... Deschide review

La Colțul Pietrei din Dealu Mare, italianul Fiorenzo Rista face vinuri memorabile. Sauvignon-ul blanc de azi este un astfel de vin. Mineral, intens și expresiv, de o calitate mult peste medie, acest sortiment al Cramei Vitis Metamorfosis este alegerea excelentă pentru preparatele ușoare, de vară, să nu mai vorbesc că, bine răcorit, face minuni seara, pe canicula de acum. Se înscrie printre Sauvignon-urile albe preferate de mine, pentru că aromele, gustul și structura sa în înscriu între vinurile ușor de înțeles, deși este îndeajuns de complex, totodată.

Inchide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill,... Deschide review

Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill, fasole verde în sos de iaurt cu usturoi, cocoșel la cuptor marinat în unt cu ierburi, ardei copți, și o salată de varză proaspătă cu morcovi. Deși pare o masă bogată, sunt preparate ușoare și aromate, cu texturi diferite, predominând contrastul între frăgezime, cremozitate, și crocant. Avem nevoie de un vin cu o aciditate înaltă, vibrantă, care să facă față atâtor texturi, ar mai trebui ceva arome intense, bine conturate, tot din registrul floral-vegetal, parcă ceva mai coapte să-i dea rotunjime; mai avem nevoie și de un pic de corpolență, doar un pic, să nu se piardă complet. Iar un final citric-mineral, răcoritor, întregește alcătuirea: Sauvignon Blanc "Colțul Pietrei" 2023, din Dealu Mare, de la Viile Metamorfozis.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Vitis Metamorfosis a luat ființă în anul 2008 din dorința proprietarilor - Marchesi Antinori și Familia Rista, nume de referință din industria vinului, de a crea și în România vinuri de calitate superioară. Pentru cultivarea Viilor Metamorfosis au fost selectate cele mai bune terenuri, cu scopul de a exprima pe deplin terroir-ul divers al Podgoriei Dealu Mare. Viile au fost plantate pe coline cu pante line, iar soiurile de struguri au fost strict selecționate în funcție de caracteristicile fiecărei parcele în parte. Vinul pe care vi-l propunem astăzi provine din via Colțul Pietrei, vie care produce struguri de calitate superioară datorită unei combinații de elemente precum solul, topografia, precipitațiile, lumina și căldura soarelui, ce favorizează în mod deosebit cultivarea strugurilor Sauvignon Blanc și Syrah în acest loc.

Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2023 se deschide cu arome intense de fructe exotice și flori de salcâm, care se întretaie armonios cu note minerale. Vinul este echilibrat, are o corpolență medie și un post-gust persistent ce aduce în prim-plan caracterul fructat (caise și smochine). Se recomandă servirea la 8 grade Celsius, alături de mâncăruri asiatice, preparate din carne albă, salate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...