Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❄️ WHITE FRIDAY continuă!
Ai până la -47% la +500 de vinuri

VINA BUJANDA RESERVA 2016 Vina Bujanda

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit... Deschide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Inchide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an... Deschide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de stejar american 70% si frantuzesc 30%. Un vin cu o placuta si puternica intensitate aromatica formata din mure, prune, vanilie si ciocolata neagra cu note florale, de violete. Gustativ este vivace, cu un echilibru foarte bun intre aciditate si taninurile ferme si coapte, cu arome de porumbe (blackthorn sau prunus spinosa pentru cei care nu le cunosc in romana), tabac si cedar. Un vin persistent cu o structura zvelta si longiforma, cu multa personalitate, ce poate insoti orice fel de branza maturata sau carne rosie.

Inchide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La... Deschide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar specialistii. N-a fost sa fie asa, consumatorii obisnuiti voiau sa stie totul despre vinul din pahar. Asta m-a uimit foarte, precum si faptul ca, in acelasi context, cam nimeni nu isi nota nimic despre informatiile cerute, dar asta-i alta poveste. Luind nota despre acest posibil nou trend, voi trata vinul de astazi un pic mai tehnic, nu cum v-am obisnuit pana acum, fiindca vad ca e foarte posibil ca asta sa doriti si in comentariile de la Un vin pe zi: mai putina poezie si mai mult informatie pura. Vinul de astazi (spaniol, provenind din cea mai cunoscuta regiune producatoare de vinuri rosii din aceasta tara – Rioja (zonele Alavesa si Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi rosu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificata), se bucura de un stil de vinificatie clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost tinut pe boasca pentru maceratie timp de 17 zile in cisterne de otel cu temperatura controlata, strugurii au fost culesi in luna octombrie 2016 la maturitate deplina – anul 2016 fiind recunoscut in Rioja ca unul cu temperaturi peste medie inregistrate in luna iulie si seceta pronuntata in septembrie; a fost maturat in baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) si baricuri noi de stejar frantuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totala a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, si a fost imbuteliat in martie 2019 intr-o editie de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adica invechit la Crama minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel putin 6 luni) prezinta o culoare rubiniu-violacee, intunecat la profunzimea paharului si are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspat de fructe rosii, condiment si cutie de lemn, in evolutie distingandu-se fructe negre de padure, note vegetale (muschi de padure), cacao si condimente dulci, finish-ul vinului fiind cald si vibrant, cu impresii de compot de cirese, tabac si lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte si moi, conferind vinului o impresie catifelata si o remanenta amintind de alunele de padure de pe la noi.

Inchide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit... Deschide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Inchide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an... Deschide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de stejar american 70% si frantuzesc 30%. Un vin cu o placuta si puternica intensitate aromatica formata din mure, prune, vanilie si ciocolata neagra cu note florale, de violete. Gustativ este vivace, cu un echilibru foarte bun intre aciditate si taninurile ferme si coapte, cu arome de porumbe (blackthorn sau prunus spinosa pentru cei care nu le cunosc in romana), tabac si cedar. Un vin persistent cu o structura zvelta si longiforma, cu multa personalitate, ce poate insoti orice fel de branza maturata sau carne rosie.

Inchide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La... Deschide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar specialistii. N-a fost sa fie asa, consumatorii obisnuiti voiau sa stie totul despre vinul din pahar. Asta m-a uimit foarte, precum si faptul ca, in acelasi context, cam nimeni nu isi nota nimic despre informatiile cerute, dar asta-i alta poveste. Luind nota despre acest posibil nou trend, voi trata vinul de astazi un pic mai tehnic, nu cum v-am obisnuit pana acum, fiindca vad ca e foarte posibil ca asta sa doriti si in comentariile de la Un vin pe zi: mai putina poezie si mai mult informatie pura. Vinul de astazi (spaniol, provenind din cea mai cunoscuta regiune producatoare de vinuri rosii din aceasta tara – Rioja (zonele Alavesa si Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi rosu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificata), se bucura de un stil de vinificatie clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost tinut pe boasca pentru maceratie timp de 17 zile in cisterne de otel cu temperatura controlata, strugurii au fost culesi in luna octombrie 2016 la maturitate deplina – anul 2016 fiind recunoscut in Rioja ca unul cu temperaturi peste medie inregistrate in luna iulie si seceta pronuntata in septembrie; a fost maturat in baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) si baricuri noi de stejar frantuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totala a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, si a fost imbuteliat in martie 2019 intr-o editie de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adica invechit la Crama minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel putin 6 luni) prezinta o culoare rubiniu-violacee, intunecat la profunzimea paharului si are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspat de fructe rosii, condiment si cutie de lemn, in evolutie distingandu-se fructe negre de padure, note vegetale (muschi de padure), cacao si condimente dulci, finish-ul vinului fiind cald si vibrant, cu impresii de compot de cirese, tabac si lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte si moi, conferind vinului o impresie catifelata si o remanenta amintind de alunele de padure de pe la noi.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

91 puncte Robert Parker, 91 puncte James Suckling

Crama Vina Bujanda este condusă de Carlos şi Pillar Martinez Bujanda, cei care au decis să ducă mai departe afacerea de familie începută de străbunicul lor, Joaquín Martínez Bujanda. Astăzi, crama include 120 de hectare de teren, distribuite atât în zona Rioja Alavesa, cât şi în Rioja Alta. Recomandarea noastră, Vina Bujanda Reserva, este un roşu elegant, realizat din struguri Tempranillo. Cu note olfactive complexe, de lemn, vinul continuă pe palat cu arome intense şi proaspete, în vreme ce postgustul este lung şi catifelat. Degustaţi acest vin la o temperatură de 12-15 grade Celsius, alături de preparate din carne de vită, miel sau carne de pui, o altă variantă fiind specialităţile din brânzeturi.
 

  • whitefriday
VINA BUJANDA RESERVA 2016 whitefriday
  • 69 57 -17%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
69 57 -17%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit... Deschide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Inchide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an... Deschide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de stejar american 70% si frantuzesc 30%. Un vin cu o placuta si puternica intensitate aromatica formata din mure, prune, vanilie si ciocolata neagra cu note florale, de violete. Gustativ este vivace, cu un echilibru foarte bun intre aciditate si taninurile ferme si coapte, cu arome de porumbe (blackthorn sau prunus spinosa pentru cei care nu le cunosc in romana), tabac si cedar. Un vin persistent cu o structura zvelta si longiforma, cu multa personalitate, ce poate insoti orice fel de branza maturata sau carne rosie.

Inchide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La... Deschide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar specialistii. N-a fost sa fie asa, consumatorii obisnuiti voiau sa stie totul despre vinul din pahar. Asta m-a uimit foarte, precum si faptul ca, in acelasi context, cam nimeni nu isi nota nimic despre informatiile cerute, dar asta-i alta poveste. Luind nota despre acest posibil nou trend, voi trata vinul de astazi un pic mai tehnic, nu cum v-am obisnuit pana acum, fiindca vad ca e foarte posibil ca asta sa doriti si in comentariile de la Un vin pe zi: mai putina poezie si mai mult informatie pura. Vinul de astazi (spaniol, provenind din cea mai cunoscuta regiune producatoare de vinuri rosii din aceasta tara – Rioja (zonele Alavesa si Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi rosu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificata), se bucura de un stil de vinificatie clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost tinut pe boasca pentru maceratie timp de 17 zile in cisterne de otel cu temperatura controlata, strugurii au fost culesi in luna octombrie 2016 la maturitate deplina – anul 2016 fiind recunoscut in Rioja ca unul cu temperaturi peste medie inregistrate in luna iulie si seceta pronuntata in septembrie; a fost maturat in baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) si baricuri noi de stejar frantuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totala a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, si a fost imbuteliat in martie 2019 intr-o editie de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adica invechit la Crama minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel putin 6 luni) prezinta o culoare rubiniu-violacee, intunecat la profunzimea paharului si are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspat de fructe rosii, condiment si cutie de lemn, in evolutie distingandu-se fructe negre de padure, note vegetale (muschi de padure), cacao si condimente dulci, finish-ul vinului fiind cald si vibrant, cu impresii de compot de cirese, tabac si lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte si moi, conferind vinului o impresie catifelata si o remanenta amintind de alunele de padure de pe la noi.

Inchide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit... Deschide review

Rioja este probabil cea mai prestigioasa zona viticola spaniola, ea fiind si locul de nastere al acestui Vina Bujanda Reserva 2016. Este un vin rumenit intr-o culoare rubinie inchisa, ce emana parfum de cireasa, vanilie si licorice. Gustul se infiltreaza cursiv in toate ungherele, acoperint gura cu o panza moale, usor dulceaga. Se simt mici intepaturi de mirodenii dulci, dar si suportul stejarului in care vinul a fost pastrat. Pare inca destul de tanar si are un final vioi, liliachiu.

Inchide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an... Deschide review

In plantatia cramei Vina Bujanda Tempranillo - portdrapelul regiunii Rioja - este singurul soi de strugure negru existent. Vinul provine dintr-un an secetos, 2016, o recolta normata prin taiere in verde, ceea ce inseamna ca inainte de intrare in parga ciorchini de struguri au fost taiati de pe planta pentru a asigura o buna concentrare a aromelor si zaharurilor in cei ramasi. Din cele 127ha ale cramei raspandite in Rioja Alta si Rioja Alavesa, din struguri alesi cu atentie, a fost produs acest vin printr-o fermentare a strugurilor in cisterne de inox, urmata de o maturare de 24 de luni in baricuri de stejar american 70% si frantuzesc 30%. Un vin cu o placuta si puternica intensitate aromatica formata din mure, prune, vanilie si ciocolata neagra cu note florale, de violete. Gustativ este vivace, cu un echilibru foarte bun intre aciditate si taninurile ferme si coapte, cu arome de porumbe (blackthorn sau prunus spinosa pentru cei care nu le cunosc in romana), tabac si cedar. Un vin persistent cu o structura zvelta si longiforma, cu multa personalitate, ce poate insoti orice fel de branza maturata sau carne rosie.

Inchide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La... Deschide review

Zilele astea, aflandu-ma la Bucuresti dupa destul de multa vreme, am norocul sa particip la cele trei mai evenimente de vin organizate in Capitala. La primul dintre ele, care s-a terminat lunea asta, am avut surpriza sa constat, in randul vizitatorilor nespecialisti, o vie si scormonitoare aplecare pentru aflarea unor detalii din cele mai subtile despre vinurile degustate: momentul recoltarii, aciditate, rest de zahar, metoda de vinificatie, tip si durata de maturare (daca-i la lemn, atunci din care si cat a stat vinul in baric/butoi? Ati folosit batonaj?), informatii pe care stiam ca le cer doar specialistii. N-a fost sa fie asa, consumatorii obisnuiti voiau sa stie totul despre vinul din pahar. Asta m-a uimit foarte, precum si faptul ca, in acelasi context, cam nimeni nu isi nota nimic despre informatiile cerute, dar asta-i alta poveste. Luind nota despre acest posibil nou trend, voi trata vinul de astazi un pic mai tehnic, nu cum v-am obisnuit pana acum, fiindca vad ca e foarte posibil ca asta sa doriti si in comentariile de la Un vin pe zi: mai putina poezie si mai mult informatie pura. Vinul de astazi (spaniol, provenind din cea mai cunoscuta regiune producatoare de vinuri rosii din aceasta tara – Rioja (zonele Alavesa si Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi rosu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificata), se bucura de un stil de vinificatie clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost tinut pe boasca pentru maceratie timp de 17 zile in cisterne de otel cu temperatura controlata, strugurii au fost culesi in luna octombrie 2016 la maturitate deplina – anul 2016 fiind recunoscut in Rioja ca unul cu temperaturi peste medie inregistrate in luna iulie si seceta pronuntata in septembrie; a fost maturat in baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) si baricuri noi de stejar frantuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totala a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, si a fost imbuteliat in martie 2019 intr-o editie de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adica invechit la Crama minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel putin 6 luni) prezinta o culoare rubiniu-violacee, intunecat la profunzimea paharului si are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspat de fructe rosii, condiment si cutie de lemn, in evolutie distingandu-se fructe negre de padure, note vegetale (muschi de padure), cacao si condimente dulci, finish-ul vinului fiind cald si vibrant, cu impresii de compot de cirese, tabac si lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte si moi, conferind vinului o impresie catifelata si o remanenta amintind de alunele de padure de pe la noi.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

91 puncte Robert Parker, 91 puncte James Suckling

Crama Vina Bujanda este condusă de Carlos şi Pillar Martinez Bujanda, cei care au decis să ducă mai departe afacerea de familie începută de străbunicul lor, Joaquín Martínez Bujanda. Astăzi, crama include 120 de hectare de teren, distribuite atât în zona Rioja Alavesa, cât şi în Rioja Alta. Recomandarea noastră, Vina Bujanda Reserva, este un roşu elegant, realizat din struguri Tempranillo. Cu note olfactive complexe, de lemn, vinul continuă pe palat cu arome intense şi proaspete, în vreme ce postgustul este lung şi catifelat. Degustaţi acest vin la o temperatură de 12-15 grade Celsius, alături de preparate din carne de vită, miel sau carne de pui, o altă variantă fiind specialităţile din brânzeturi.
 

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...