YAM Terredora di Paolo
- SEC
- ALB
- LINISTIT
- 750ML
- CUPAJ
- 12,5%
- ITALIA
CE SPUN EXPERTII:
Terredora DiPaolo Campania Bianca Yam este un vin emblematic al regiunii Campania, o zonă viticolă din sudul Italiei. Crama Terredora, activă încă din 1978, este renumită pentru promovarea soiurilor autohtone, cultivând vinuri de o calitate superioară. Situată în peisajul pitoresc al regiunii Irpinia, crama se află pe un teren montan, între râurile Sabato și Calore, într-o zonă cu tradiție viticolă. Terredora DiPaolo Campania Bianca Yam este un amestec de trei dintre cele mai importante soiuri din Campania: Greco, Fiano și Falanghina. Culoarea sa galben-pai se completează cu notele olfactive intense și elegante de flori albe, pere, lime, mere și piersică galbenă. Pe palat, Terredora DiPaolo Campania Bianca Yam se distinge prin rotunjime, vivacitate și o mineralitate remarcabilă. Este un vin versatil, de savurat la 10°C, care se asociază excelent cu mozzarella de bivoliță, preparate din fructe de mare, risotto sau paste cu scoici. De asemenea, este o alegere interesantă pentru preparate asiatice sau mâncăruri mai elaborate, precum macroul cu măsline sau sardinele umplute.
-
59Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
CE SPUN EXPERTII:
Terredora DiPaolo Campania Bianca Yam este un vin emblematic al regiunii Campania, o zonă viticolă din sudul Italiei. Crama Terredora, activă încă din 1978, este renumită pentru promovarea soiurilor autohtone, cultivând vinuri de o calitate superioară. Situată în peisajul pitoresc al regiunii Irpinia, crama se află pe un teren montan, între râurile Sabato și Calore, într-o zonă cu tradiție viticolă. Terredora DiPaolo Campania Bianca Yam este un amestec de trei dintre cele mai importante soiuri din Campania: Greco, Fiano și Falanghina. Culoarea sa galben-pai se completează cu notele olfactive intense și elegante de flori albe, pere, lime, mere și piersică galbenă. Pe palat, Terredora DiPaolo Campania Bianca Yam se distinge prin rotunjime, vivacitate și o mineralitate remarcabilă. Este un vin versatil, de savurat la 10°C, care se asociază excelent cu mozzarella de bivoliță, preparate din fructe de mare, risotto sau paste cu scoici. De asemenea, este o alegere interesantă pentru preparate asiatice sau mâncăruri mai elaborate, precum macroul cu măsline sau sardinele umplute.